Dodjela Huawei stipendija najboljim studentima

SVEUČILIŠTE U MOSTARU
Dodjela Huawei stipendija najboljim studentima
objavljeno: 06. 12. 2017.

Dodijeljeno je 10 Huawei stipendija za najbolje studente Sveučilišta u Mostaru za akademsku godinu 2016./2017. na Filozofskom fakultetu. Visina stipendija određena je Ugovorom o donaciji u iznosu od 1 000,00 EURA.

Rektor Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Zoran Tomić je rekao kako su već počeli razvijati politiku ljudskih potencijala na Sveučilištu te da je jako puno tvrtki na ovom tržištu zainteresirano za najbolje studente. „Svi oni koji marljivo rade biti će nagrađeni, ovo je danas nagrada za najbolje i mi ćemo promovirati nagrađene studente, njihove vrijednosti i njihov rad. Ovaj današnji dan je potvrda vrijednosti za sve one koji su marljivo radili, ali s druge strane Sveučilište širi svoje partnere kako bi moga te mlade ljude nagraditi“, naglašava rektor.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja prof. dr. sc. Vesna Kazazić smatra kako će stipendija pomoći studentima u njihovom školovanju i radu. „Dodijljeno je 7 stipendija iz područja tehničkih znanosti i 3 iz područja društvenih znanosti. Firma Huawei je procijenila da je dobro nagraditi studente te da će se ti novci svako u budućnosti vratiti kroz znanje“, izjavila je Kazazić.

Studentice i studenti koji su primili Huawei stipendiju su Valerija Jurić, Anđela Bošnjak, Ferdo Vukojević Marijana Marušić, Katja Butigan, Filip Galić, Josip Krtalić, Ilija Perutina, Nikola Škobić i Ivana Bjelanović.

FOTO