Dragan Čović posjetio studente u Studentskom centru Mostar

Dragan Čović posjetio studente u Studentskom centru Mostar
objavljeno: 04. 10. 2018.

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a i HNS-a dr. Dragan Čović te izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru posjetili su Studentski centar Sveučilišta u Mostaru.

Prilikom posjete Čović je objedovao sa studentima u studentskom restoranu te s ravnateljom Studentskog centra Draganom Mikulićem obišao novootvoreni Street workout park.

"Meni je ovdje prelijepo. Kada ste u jednoj atmosferi gdje je pozitivna energija, u ambijentu koji je mnogo drugačiji od vremena kada sam ja studirao i dolazio u jedan dio objekata, neki od objekata tada nisu bili ovdje. Taj standard se ne može uspoređivati. Hrana je bila izvrsna, ono što sam vidio danas je da se standard hrane podigao na razinu koja zadovoljava najstrožije kriterije za mlade, za onaj dio energije koja vam je potrebna, a posebno za ove sportaše koji imaju privilegiju da budu u ovom Studentskom centru“, kazao je dr. Dragan Čović.

Hrvatski član Predsjedništva BiH pokazao je veliko zanimanje za novootvoreni Street workout park. Kratku prezentaciju aktivnosti održali su trener Kickboxing kluba 'Eagles SCM" Mario Matuka i igračica SOK Mostar Sandra Brekalo. Street workout park ili fitnes na otvorenom je prvi park ovog tipa izgrađen u Mostaru, ali i u cijeloj regiji.

"Sve što radimo mora biti najbolje. Danas ako nešto radimo i novi objekti koji će ići veoma brzo i ovi sportski sadržaji koji daju novu dimenziju cijelom projektu moraju biti na onoj tehnološkoj razini koja je u to vrijeme dostignuta u svijetu", naglasio je Čović.

Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić zahvalio se hrvatskom članu Predsjedništva BiH na potporu u svim proteklim godinama.

"Nikada nisam naišao na zatvorena vrata, i to meni puno znači. Ovo što danas vidite je rezultat zajedničkog rada, ne samo mene, nego i mojih uposlenika, te možemo ih tako nazvati 'vanjskih suradnika' politike gospodine Čovića, premijera Hercega, i gradonačelnika Bešlića čiju potporu imamo. Ovaj Studentski centar je daleko najbolji u BiH, u što se možete uvjeriti ako posjetite ostale centre. Velika je potražnja za smještajem u Studentskom centru, i to je pokazatelj da dobro radimo. Idemo korak ispred sa našim projektima. Ove godine je to Street workout park za čiju izgradnju smo jednim dijelom dobili sredstva od Državnog ureda za Hrvate izvan RH. Planiramo izgraditi Treći paviljon Studentskog centra, dobili smo urbanističku suglasnost za gradnju, a sada nam predstoji tražiti sredstva", kazao je ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić.

Nakon obilaska parka Dragan Čović se družio se sa studentima i djelatnicima Studentskog centra.