Glavni koordinator projekta STINT i nacionalni koordinator projekta bili u posjeti Sveučilištu

MOSTAR
Glavni koordinator projekta STINT i nacionalni koordinator projekta bili u posjeti Sveučilištu
objavljeno: 10. 11. 2017.

Glavni koordinator projekta Strenghtening of Internationalization in B&H Higher Education (STINT), Geert de Lepeleer (KU Lueven, Gent) i nacionalni koordinator projekta, Nenad Marković (Univerzitet Istočno Sarajevo) bili su u monitoring posjeti Sveučilištu u Mostaru.

Inače Sveučilište u Mostaru jedan je od partnera projetka STINT kojeg financira Europska unija kroz ERASMUS + program.  Sveučilišni projektni tim skupa s Uredom za međunarodnu suradnju  predstavio je dosad realizirane aktivnosti.

Zadovoljni dosadašnjim rezultatima predstavnici monitoring tima su se složili sa sveučilišnim projektnim timom da će krajnje ishode projekta, poput sveučilišne strategije internacionaizacije, pravilnika o mobilnosti studenata, vodiča za internacionalizaciju sveučilišni tim u koordinaciji s menadžmentom Sveučilišta moći realizirati do kraja sljedeće godine kada je planiran i završetak projekta. U ovom projektu sudjeluju sva javna sveučilišta u Bosni i Hercegovini te entitetske agencije i institucije za visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini.