Kroz školsku praksu studenti njemačkog jezika se pripremaju za posao profesora

FILOZOFSKI FAKULTET
Kroz školsku praksu studenti njemačkog jezika se pripremaju za posao profesora
objavljeno: 19. 06. 2018.

Studenti druge godine diplomskog Studija njemačkog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru uspješno su obavili praktični dio nastave u sklopu kolegija Školska praksa.

Praksu su vodile dr. sc. Magdalena Ramljak kao i profesorice iz škola Antonija Ćavar, Blanka Kolenda, Ivanka Krvavac i Mirjana Bevanda. Školska praksa u školama se odvijala kroz travanj i svibanj te su studenti hospitirali u Gimnaziji fra Grge Martića, s kojom odsjek njemačkog jezika i književnosti dugi niz godina surađuje te po prvi put i u Srednjoj turističko – ugostiteljskoj školi, Srednjoj medicinskoj školi Sestara milosrdnica kao i Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Mostaru.

„Školska praksa je od izuzetne važnosti za buduće nastavnike te za to vrijeme upoznaju svoj budući poziv. Sve ono do tad teorijski savladano, sada praktično upoznaju i spoznaju. Studentima se daje mogućnost biti promatračima, ali i izvođačima nastave“, objasnila je  dr. sc. Ramljak.

Studenti su kroz kolegij Školska praksa naučili kako na njemačkom jeziku voditi nastavu, na koji način se u određenim situacijama trebaju ponašati prema učenicima, kako ih motivirati i zainteresirati za školsko gradivo, ispravno se pripremiti za nastavni sat, riješiti se početničkog straha.