Odigrana utakmica za malog Andija

HUMANITARNA AKCIJA
Odigrana utakmica za malog Andija
objavljeno: 13. 03. 2018.

''Zajedno za Andijev osmijeh'', moto je humanitarne utakmice koja je odigrana u Arena Sport Centru u svrhu pomoći malom Mostarcu Andiju Milasu. Utakmicu su odigrale ekipe Studentskog zbora i Rektorata Sveučilišta u Mostaru.

U utakmici u kojoj „svi pobjeđuju“, kako su naglasili organizatori, u regularnom dijelu snage su bile izjednačene (3:3), a nakon izvođenja penala bolja je bila ekipa Rektorata (4:1).

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić naglasio je kako je humanitarna dimenzija ovoga susreta najvažnija te kako ovakav vid pomoći  predstavlja sreću i zadovoljstvo za Sveučilište u Mostaru koje ima važnu ulogu u cijelom društvu.

„Simbolična pomoć može potaknuti i druge da se uključuju u svaki vid pomoći pojedincu ili društvenoj skupini“, izjavio je rektor Tomić, dodavši kako se ovaj događaj može također tumačiti kao nastavak dijaloga između vodstva Sveučilišta i samih studenata jer više komunikacije znači i više povjerenja.

Predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić naveo je kako mu je zadovoljstvo organizirati ovakve humanitarne akcije zahvalivši svima koji su se odazvali. Naglasio je kako studenti u  situacijama poput ove uvijek pokažu veliko srce.

„Čuli smo za malog Mostarca Andija Milasa koji boluje od neizlječive bolesti i htjeli smo pokrenuti neki vid humanitarne akcije u znanju da će se naši studenti odazvati kao i svaki put kad je nekome bila potrebna pomoć te odvojiti onoliko koliko mogu od svojih prihoda“, rekao je Džoić.

Strijelci za ekipu Rektorata u regularnom dijelu bili su: prof. dr. Stjepan Skoko, prof. dr. Iko Skoko i prof. dr. Marin Ćorluka, dok su penale zabili prof. dr. Zoran Tomić, prof. dr. Marin Ćorluka, prof. dr. Zdenko Klepić i Miroslav Džidić.

Izjednačenost ekipi Studentskog zbora u regularnom dijelu utakmice donijeli su Grgur Ćorić, Nikola Kosić i Zdravko Grubešić dok se sjajnom golmanu Rektorata Goranu Lovriću u izvođenju penala mreža zatresla samo jednom i to pogotkom Grgura Ćorića.

Teško bolesni dvanaestogodišnji Andi Milas iz Mostara, ima najteži oblik epilepsije, stenosu srčane aorte i celijakliju te Sy. West sindrom i Sy. Wiliams sindrom. Svatko tko želi pomoći ovom dječaku iz Mostara, može to uplatom na žiro račun od Sperbank BiH – broj 1402O10018351995, sa naznakom – ''za malog Andija''.