Održan 5. susret katedri za računovodstvo zemalja regije u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Održan 5. susret katedri za računovodstvo zemalja regije u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
objavljeno: 14. 07. 2018.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru domaćin je tradicionalanom V. susretu katedri za računovodstvo zemalja regije koji je održan od 12. do 14.7.2018. godine na Vlašiću. Ovogodišnja tema susreta bila je „Stanje i perspektive računovodstvene profesije u zemljama jugoistočne Europe – izazovi u financijskom i korporativnom izvještavanju“.

Cjelokupni događaj podijeljen je u dva dijela. U prvom dijelu susreta održan je znanstveni skupa na kojem su izloženi radovi u okviru teme susreta.

U drugom dijelu susreta organiziran je okrugli stol na kojemu se raspravljalo o izazovima financijskog i korporativnog izvještavanja sa aspekta promjena u okruženju i EU regulativi. Okrugli stol ima za cilj ukazati na novine u izvještavanju, njihovu implementaciju u nastavne planove i programe na ekonomskim fakultetima te programe cjeloživotnog obrazovanja u suradnji sa profesionalnim računovodstvenim tijelima.

Ovom događaju prisustvovali su predstavnici akademske zajednice iz cijele regije, prije svega s Ekonomskih fakulteta iz Republike Hrvatska i BiH, zatim predstavnici profesionalnih udruženja računovođa i revozora te gospodarstvenici. Ovi susreti postali su tradicionalni, njihov značaj je velik jer se ovim susretima promovira računovodstvena profesija i implementiraju se novine u procese obrazovanja i rada.