Održan simpozij Društva anglista u BiH- „English – views, voices, people and places“

FILOZOFSKI FAKULTET
Održan simpozij Društva anglista u BiH- „English – views, voices, people and places“
objavljeno: 09. 04. 2018.

Održan je simpozij Društva anglista u BiH- „English – views, voices, people and places“ pod organizacijom studija engleskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Društva anglista u Bosni i Hercegovini.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić prisutnima je zaželio dobrodošlicu i istaknuo kako mu je drago da se simpozij održava baš na ovom fakultetu.

Doc. dr. sc. Ivana Grbavac je istaknula kako se  nada da će simpozij uroditi plodom i da će se svi gosti osjećati ugodno u Mostaru.

U uvodnom dijelu programa riječ je dobio i Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje veleposlanstva SAD-a. U svom govoru pokušao je motivirati studente Engleskog jezika i književnosti da se trude raditi ono što vole i  tada će doći rezultati. „Sve kreće od jednog pojedinca do manje grupe ljude, vi stvarate promjene, u svijetu ima prilike za sve vas i na našu podršku uvijek možete računati“, rekao je gospodin Giblin.

Prof. dr. sc. Izabela Dankić naglasila je kako je ovo jako važan dan za Društvo anglista u BiH i sretni su jer imaju ovakvu potporu kolega budući da su jako mlada organizacija i nadaju se još većem uspjehu. „Drago nam što zahvaljujući ovom simpoziju imamo mogućnost razmijeniti naša razmišljanja i istraživanja te dogovarati neke sljedeće korake i suradnje. Nadamo se da ćemo od prvog simpozija napraviti tradiciju i okupiti još više kolega predavača“, izjavila je profesorica Dankić.

Plenarni govornik je bila Ilka Mindt sa Sveučilišta u Paderbornu u Njemačkoj s temom „Corpora, Textbooks and Learners of English“.