Održana II. međunarodna znanstvena konferencija

EKONOMSKI FAKULTET
Održana II. međunarodna znanstvena konferencija
objavljeno: 29. 10. 2018.

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Asocijacije za studije Europske zajednice u BiH (ECSA BiH) održana je druga međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom "Economic System of European Union and Accession of Bosnia and Herzegovina - Challenges and Policies Ahead". Na konferenciji je izloženo 40 znanstvenih radova uz sudjelovanje izlagača iz sedam zemalja.

Dragan Čović je prigodom otvaranja konferencije kazao kako će i dalje snažno zagovarati europske integracije, koje su imperativ i prioritet svih prioriteta ne samo u vanjskoj politici BiH, nego i osnovi unutarnje politike.

„Iskušenja koja ispred sebe imamo sami trebamo rješavati uz pomoć prijatelja iz Europske unije, prije svih Republike Hrvatske, ali svih onih članica s kojima ćemo ovih dana razgovarati o tome kako nadomjestiti slabosti koje pokazujemo u funkcioniranju BiH, da ne ostave traga kada je riječ o dinamici priključenja Europskoj uniji“, objasnio je Čović te ukazao na važnost reformi i prilagođavanje europskom putu.

„Nadam se da će znanstveni dio nastaviti s radom jer to su pravi putevi kojima možemo poslati europske poruke koje pripadaju vama mladima. S naše strane učiniti ćemo sve da taj put olakšamo rasterećeni problema koje bi netko drugi htio da ih posebno istaknemo. Probleme ostavimo po strani idemo zajedno graditi europsku BiH“, poručio je Čović.

Konferencija je održana u hotelu Mostar pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.