Održana radionica za djelatnike koji se bave podučavanjem engleskog jezika

FILOZOFSKI FAKULTET
Održana radionica za djelatnike koji se bave podučavanjem engleskog jezika
objavljeno: 28. 09. 2017.

U organizaciji Veleposlanstva SAD-a u Bosni i Hercegovini na Filozofskom fakultetu održana je radionica za djelatnike koji se bave podučavanjem engleskog jezika.

Radionicu je vodila prof. Cindy Rauth, ELAC coordinator (akademska koordinatorica za engleski jezik), University of Arkansas. Magistrirala je TESOL na University of Washington, Seattle, a predavala je u Chileu, Portugalu, Francuskoj i jugoistočnoj Europi, na sveučilištima u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Od 2007. godine bavi se podučavanjem engleskog jezika naprednim skupinama studenata te seminarima i radionicama za podučavanje nastavnika.

Teme radionice su bile: True Colors – A Study in Communication and Personality for Educators i Student Centered Learning – Active Learning in the Language Classroom. Radionica se sastojala od predavanja, testova osobnosti i načina rada u interaktivnim radnim skupinama kroz koje su sudionici mogli steći uvid u suvremeniji i efikasniji način podučavanja te naučiti nove metode koje mogu iskoristiti u radu u učionici. Radionice su osmišljene na vrlo zabavan i inovativan način.

U radionici su sudjelovali profesori i asistenti koji predaju engleski jezik na različitim fakultetima Sveučilišta u Mostaru, nastavnici iz agencija za podučavanje stranih jezika, predstavnici Zavoda za školstvo, djelatnice Američkog kutka u Mostaru te doktorandi sa smjera Anglistika.