Posjet FPMOZ-a Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih država u Sarajevu

SASTANAK
Posjet FPMOZ-a Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih država u Sarajevu
objavljeno: 12. 06. 2018.

Profesori Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru su se sastali s  kolegama iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Sastanak je održan u prostorijama Veleposlanstava. Nazočili su prof. dr.sc. Mario Vasilj, dekan FPMOZ-a, dipl. iur. Julijana Markota, glavna tajnica, doc. dr. sc.Sanja Tipurić-Spužević, doc. dr. sc. Tomislav Volarić, v. asist. Daniel Vasić i  v.asist Tomislav Kraljević sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, dr. sc. Marissa Smith i Paul Frick iz Veleposlanstava SAD-a u Sarajevu i mr. sc. Tim Hanley, vodeći stručnjak US-ove Agencije za zaštitu okoliša.

Gospodin Tim Hanley je upoznao nazočne o novim optičkim uređajima za monitoring kvalitete zraka u Sarajevu i o podacima količine PM 2.5  čestica, koji su od sada dostupni javnosti, a nalaze se na web stranici Veleposlanstva.

Na sastanku se razgovaralo o budućoj suradnji Fakulteta i Veleposlanstva na području zaštite okoliša.

Uz dopuštenje Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu prikupljeni podaci biti će prikazani i na web stranici FPMOZ-a.