Poslodavci podijelili znanje sa studentima

FILOZOFSKI FAKULTET
Poslodavci podijelili znanje sa studentima
objavljeno: 29. 09. 2017.

Kako pristupiti poslodavcima ili pokrenuti vlastiti posao bile su teme javne tribine održane na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u organizaciji asocijacije „Akademac“  ispred Omladinskog komunikativnog centra iz Banje Luke.

O važnosti prakse tijekom studiranja u tiskanom novinarstvu govorio je novinar Večernjeg lista Oliver Cvitković. Večernji list i Filozofski fakultet surađuju kroz razne načine, a jedan od njih je izdavanje Studentskog lista  u kojemu studenti novinarstva imaju priliku uređivati i pisati za prilog u dnevnoj novini. „Praktična nastava  je nešto neprocjenjivo za svakog tko se želi baviti ovim poslom“, kazao je Cvitković.

Praksu u novinarskoj struci studentima također nudi i Naša TV o čemu je govorila novinarka Marija Živković. Kao tri osnovne karakteristike koje poslodavci traže navela je proaktivnost, otvorenost i samoinicijativu. „Svaki posao koji radite shvatite kao rad na sebi, a ne kao rad za nekoga“, posebno je naglasila Živković.

Direktor IT Odjela Marko Laco pokazao je i drugu stranu zapošljavanja govoreći o pokretanju vlastitog posla. Mladim ljudima je poručio kako onaj koji ne riskira i ne mijenja se zapravo najviše riskira. „Radeći za nekoga ograničeni ste za onoliko koliko vas taj netko procijeni, radeći za sebe nema granica“, dodao je Laco.

Cilj ove javne tribine bio je spojiti studente s poslodavcima koji su podijelili svoje znanje, a sve u svrhu lakšeg pronalaska prakse te u krajnjem slučaju zaposlenja.