Studij novinarstva obilježio 20 godina svoga djelovanja

FILOZOFSKI FAKULTET
Studij novinarstva obilježio 20 godina svoga djelovanja
objavljeno: 16. 05. 2018.

Studij novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, svečanom sjednicom, obilježio je 20 godina postojanja Studija te su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Pročelnik Studija novinarstva Filozofskog fakulteta SUM-a prof dr. sc. Ilija Musa kazao je tijekom vremena Studij danas stasao u zasigurno kvalitetno strukturiran, poznat po svojim znanstveno – nastavnim odrednicama, edukacijskim postupcima i učincima te socio-kulturnim rezultatima koji ga afirmiraju i promiču mu ugled na užem i širem planu.

„Za taj razvitak, ustroj i doseg Studija novinarstva uistinu je bilo potrebno puno ustrajnosti, hrabrosti i domišljatosti, ali bez zanosa, nesebičnosti, bez požrtvovanja i ljubavi prema tom poslu i takvu studiju ne bismo postigli željeni cilj“, izjavio je Musa

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić je istaknuo kako se Filozofski fakultet snažno razvija u modernu visokoobrazovnu instituciju prepoznatljivu ne samo u BiH, nego i u regiji. „Među studijima koji najozbiljnije shvaćaju vlastitu narav i poslanje je Studij novinarstva, koji se svih 20 godina razvijao prema uzoru na najbolje europske studije“, kazao je dekan Musić.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc Zoran Tomić naveo je kako Studij novinarstva slavi mnogo više od 20 godina, kako se na njemu može pronaći emocija koja svakodnevno daje novu snagu te da tu je čak jednim dijelom ispisana povijest samog Sveučilišta, povijest naroda i sve ono što je obilježeno.. „Studij novinarstva je za ovih 20 godina nesumnjivo dao svoj doprinos ne samo profesiji novinarstva, nego i cijelom društvu“, poručio je rektor Tomić.

U povodu obilježavanja 20 godina djelovanja Studija novinarstva predavanja su održali prof. dr. sc. Marko Sapunar, prof. dr. sc. Drago Marić i novinarka Anita Malenica.

Među nagrađenim osnivačima centra za studije novinarstva su dr. sc. Zdenko Kordić, dr. sc. Marko Sapunar, dr. sc. Velimir Laznibat, dr. sc. Pavao Novosel, dr. sc. Nedjeljko Kujundžić, dr. sc. Zoran Tomić, dr. sc. Iko Skoko, dr. sc. Šimun Musa i Zdenko Lučić. Nagrade su dodijeljene i za prve djelatnike i promicatelje, tajnicima Studija, novinarima i medijskim kućama.

Sve fotografije mogu se pogledati na službenoj facebook stranici Filozofskog fakulteta.