Svečano započela nova akademska godina

2017./2018.
Svečano započela nova akademska godina
objavljeno: 02. 10. 2017.

Započela je nova akademska godina 2017./2018 godina. Na svečanosti u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače nazočili su studenti prvih godina, dekani, profesori, asistenti i predstavnici županijskih tijela vlasti. Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić poručio je studentima prve godine preddiplomskih studija kako postaju sastavni dio jedinoga javnog sveučilišta na hrvatskome jeziku u BiH koje je otvoreno za sve te se temelji na europskim  vrijednostima.

„Naše programe prilagođavamo kako bi ste u moderno opremljenom kampusu usvojili kompetencije, znanja i vještine potrebne, ne za zavode za zapošljavanja, nego za tržište rada. Poseban napor činimo kako bi se povećao broj praktičnih sati nastave. Ali ne zaboravite i od vas očekujemo inicijativu. Zadaća vaših profesora je da vam otvore vrata znanja, no s druge strane od vas se očekuje da odgovorite s novim idejama“, naglasio je rektor Tomić.

Rektor je naglasio kako će koordinacija i kompatibilnost znanstvenog i nastavnog procesa Sveučilište učiniti konkurentnijim na tržištu te je dodao kako je znanje prilika za izlazak iz gospodarske i svake druge krize u kojoj se ova zemlja nalazi.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić pozvao je studente da se uključe u vannastavne aktivnosti. „Posebno ističem i brojne mogućnosti mobilnosti studenata, tj. vaše posjete drugim sveučilištima“, rekao je Džoić.

Nakon svečanosti u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače studenti prvih godina sudjelovali su na zajedničkom početku nastave na sastavnicama Sveučilišta u Mostaru.