Sveučilište u Mostaru na sastanku Upravnog odbora sveučilišne mreže UNIADRION

U BOLONJI
Sveučilište u Mostaru na sastanku Upravnog odbora sveučilišne mreže UNIADRION
objavljeno: 13. 10. 2017.

U Bolonji na Sveučilištu Alma mater studiorum, dana 12. i 13. Listopada 2017. godine, održan je sastanak Upravnog odbora sveučilišne mreže UNIADRION. Član Upravnog odbora, kao jedini predstavnik iz BiH, je rektor Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc Zoran Tomić. Umjesto njega sastanku je prisustvovala prorektorica za međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Sanja Bijakšić.

UNIADRION je sveučilišna mreža nastala u okviru Jadransko-Jonske incijative. Fokus je na projektima iz oblasti turizma i održivog razvoja, zaštite životne sredine, promocije povezivanja regija...

Zaključeno je da će u sljedećem razdoblju fokus biti na pripremi i kandidiranju projekata iz ovih oblasti koji se financiraju iz projekata Europske unije. Kroz ove projekte, izuzev Sveučilišta u Mostaru, benefite će imati i lokalna zajednica.

Pozitivni učinci će se reflektirati na sve segmente gospodarstva i društva, prije svega kroz edukaciju i rad na projektima, usvajanje novih znanja i vještina koji mogu dovesti do samozapošljavanja i do stvaranja novih radnih mjesta.

Koordinatori okruglog stola za Održivi razvoj turizma su Sveučilište u Mostaru i Sveučilište u Zadru.

FOTO