Sveučilište u Mostaru upisuje novu generaciju na međunarodni poslijediplomski studij

SVEUČILIŠTE U MOSTARU
Sveučilište u Mostaru upisuje novu generaciju na međunarodni poslijediplomski studij
objavljeno: 18. 07. 2018.

Sveučilište u Mostaru zajedno sa sveučilištima iz Bratislave, Varaždina, Pule, Ljubljane, Sarajeva, Krakowa i Eisenstadta upisuje novu generaciju studenata na međunarodne poslijediplomske interdisciplinarne studije. Riječ je o Studiju međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta te Studiju edukacijskih i komunikacijskih znanosti.

Trajanje studija je tri godine ili šest semestara te nosi 180 ECTS bodova. Prijave se primaju do 31. srpnja, a za prijavu je potrebno popuniti prijavni obrazac (koji je dostupan na web stranici http://www.fh-burgenland.at/en/online-registration/), motivacijsko pismo, priložiti potvrde radnog iskustva (ukoliko postoji), vladanja jezikom, razmjene i sl. Osim toga potreban je životopis i kronologija obrazovanja, popis publikacija ukoliko postoje, opis područja u kojem smjeru planirate istraživanje i pisma preporuke.

Kao dio prijave bit će obavljen i intervju s kandidatima za Studij međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta 22. i 23. rujna, a za Studij edukacijskih i komunikacijskih znanosti 8. i 9. rujna 2018. Rezultati će biti poznati do listopada, a prva predavanja su planirana 24. i 25. studenoga. Prva godina studija bit će održana na Sveučilištu primijenjenih znanosti Burgenland u Austriji, a predavanja su predviđena petkom i subotom, jednom mjesečno.

Velika prednost ovakvih studija je internacionalizacija, budući da u nastavi i mentorstvu sudjeluju profesori sa svih partnerskih sveučilišta ovisno o smjeru. Nastavni plan i program je strukturiran "part-time" te je prilagođen osobama koje su već zaposlene.

Poslijediplomski studij podrazumijeva obučavanje kroz istraživanje te tijekom studija mladi znanstvenici stječu nova znanja i pridonose znanstvenoj zajednici. U središtu ovoga poslijediplomskoga studija je samostalni znanstveni rad kroz znanstvene konferencije, koje nose određen dio ECTS bodova, a također služe kao prilika za umrežavanje mladih znanstvenika.