Sveučilište u Mostaru usmjereno prema internacionalizaciji i međunarodnoj suradnji

Radni sastanci Uprave Sveučilišta u tijeku
Sveučilište u Mostaru usmjereno prema internacionalizaciji i međunarodnoj suradnji
objavljeno: 09. 10. 2017.

Radni sastanci novog menadžmenta Sveučilišta u Mostaru održani su danas na Fakultetu zdravstvenih studija i na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U okviru boljeg upoznavanja stanja na fakultetima vodstvo Sveučilišta na čelu s rektorom  prof. dr. Zoranom Tomićem danas je započelo posjete fakultetima ustrojbenim jedinicama.

U razgovoru s dekanima prof. dr. Ivanom Vasiljem i prof. dr. Milenkom Bevandom i njihovim prodekanima rektor Tomić je ukazao na važnost međusobnog upoznavanja s osnovnim problemima, ali i perspektivama fakulteta i Sveučilišta u narednom razdoblju.

Istaknuta je važnost procesa integracije Sveučilišta u okviru kojeg se trebaju riješiti financijski, organizacijski, pravni i akademski problemi. Također je naglašena snažna važnost internacionalizacije Sveučilišta i međunarodne suradnje, te novi pristup projekatima. Sudionici današnjih razgovora istaknuli su važnost nove Strategije razvoja Sveučilišta i definiranje strateškog pozicioniranja Sveučilišta u Mostaru u narednim desetljećima.

Na sastancima su sudjelovali i prorektori: prof. dr. Zdenko Klepić, prof. dr. Sanja Bijakšić, prof. dr. Ivo Čolak i prof. dr. Vlado Majstorović.