Uskoro Laboratorij za automobilsku mehatroniku

FSR
Uskoro Laboratorij za automobilsku mehatroniku
objavljeno: 28. 09. 2017.

Na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru predstavljen je projekt "Unapređenje sveučilišnog obrazovanja iz oblasti automobilske mehatronike. Projekt su predstavili predstavnici Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH, Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru i Mašinskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara.

Ciljevi projekta su kvalitetno obrazovanje i usavršavanje budućih inženjera, povezivanje stručnog praktičnog znanja s teorijskim znanjima, razmjena iskustava između fakulteta i brojnih međunarodnih stručnjaka i tvrtki iz automobilske industrije. U sklopu projekta na Fakultetu će se otvoriti novi laboratorij za ispitivanje motora s unutarnjim izgaranjem i mehatroniku motornih vozila.

Dekan Fakulteta strojarstva i računarstva dr. sc. Željko Stojkić kazao je kako je ovo idealna prilika za demonstrirati znanja koja se koriste na fakultetu. „Naši studenti će biti u mogućnosti praktično  koristiti tu tehnologiju, ali još je veća vrijednost znanja koja će dobiti kroz ovaj laboratorij“, objasnio je dekan Stojkić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi više 400 tisuća eura, a predviđeno trajanje tri godine.