Fakultet zdravstvenih studija

Fakultet zdravstvenih studija

O nama


Fakultet zdravstvenih studija osnovan je u svibnju 2000. godine kao Visoka zdravstvena škola sa studijima sestrinstva, fizioterapije i inženjera medicinske radiologije. Uz trogodišnji stručni studij sestrinstva 2003. godine započinje i četverogodišnji sveučilišni studij sestrinstva nakon čega je 14 studenata nastavilo znanstveni magisterij na Medicinskome fakultetu.

Od 2005. godine studenti na svim studijima upisuju se na preddiplomske sveučilišne studije po novome nastavnom planu i programu koji je prilagođen bolonjskomu procesu. Godine 2008. Visoka zdravstvena škola postaje Fakultet zdravstvenih studija. Iste godine počinju raditi diplomski sveučilišni studiji kliničke zdravstvene njege, kliničke fizioterapije i radiološke tehnologije. Godine 2009. završena je nova zgrada Fakulteta sa suvremenim prostorom i opremom na Bijelome Brijegu i uz Medicinski fakultet i Sveučilišnu kliničku bolnicu čini suvremeni biomedicinski centar u Mostaru na kojemu se zdravstvenih radnici obrazuju od srednje medicinske škole do doktorata biomedicinskih i zdravstvenih znanosti, što omogućuje osposobljavanje nastavnoga kadra i stručnost medicinskoga i zdravstvenog osoblja visoke kvalitete. Znanstveno-nastavno vijeće Fakulteta zdravstvenih studija i Senat Sveučilišta u Mostaru odobrili su pokretanje preddiplomskog sveučilišnog studija sanitarnog inženjerstva i specijalistički diplomski studij primaljstva u akademskoj 2011./2012. godini, te preddiplomskog sveučilišnog studija primaljstva, diplomskog sveučilišnog studija sanitarnog inženjerstva i poslijediplomskog doktorskog studija Zdravstvene znanosti u akademskoj 2014./2015. godini.

Fakultet se danas bavi i znanstvenoistraživačkim radom, sudjelujući u domaćim i međunarodnim znanstveno - istraživačkim projektima. Vizija Fakulteta je postati vodeća institucija u regiji, koja je uključena u europski prostor visokog obrazovanja. U narednim godinama Fakultet želi ostvariti: promociju principa izvrsnosti u zdravstvenoj i sestrinskoj edukaciji, istraživanju i zdravstvenoj njezi, edukaciju koja je temeljena na znanstvenim, etičkim i humanističkim principima, poboljšanju sposobnosti za prakticiranje zdravstvene njege, prevenciju bolesti i provođenju intervencija, edukaciju svih profila zdravstvenih kadrova temeljenu na tri ciklusa visokog obrazovanja po bolonjskom sustavu, razumijevanju i primjeni znanstvenih metoda, uz mogućnost znanstvenog istraživanja, uvođenje cjeloživotnog učenja i učenja na daljinu, subspecijalističku edukaciju u skladu s potrebama regije, uz konzultacije s ministarstvima obrazovanja i zdravstva, kao i ostalim nadležnim institucijama.

KONTAKT
PODACI


Adresa:

Bijeli Brijeg, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina

Telefon:

+38736337050

Fax:

+38736337051

E-mail:

fzs@fzs.sum.ba

Transakcijski račun:

3381002200097762

Web:
http://fzs.sum.ba/

NOVOSTI S FAKULTETA

Drugi znanstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem „Javnozdravstvena znanost i postignuća u praksi“ održan je u organizaciji Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i Liječničke komore HNŽ.

Dekan Fakulteta zdravstvenih studija prof. dr. sc. Ivan Vasilj je istaknuo kako je cilj simpozija razmijeniti iskuOdržan je drugi u nizu "Dan doktorata" Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru na kojem je sudjelovalo je 38 doktoranada Fakulteta.

Prikazali su rezultate svojih istraživanja kao dio njihovog znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju „Zdravstvene znanosti“.

Fakultet zdravstvenih studija uPrvi simpoziji sanitarnog inženjerstva na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru održan je u organizaciji studenta prediplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija pod nazivom  “Sanitarno inženjerstvo jučer, danas, sutra”.

Organizatori poručuju da su izuzetno zadovoljni posjetom i zanimanjem studFakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru po drugi put organizira „Dan doktorata“  09. svibnja (četvrtak) s početkom u 12.00 sati prostorijama Fakulteta.

Sudjelovat će doktoranadi Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru koji će prikazati rezultate svojih istraživanja koji su dio njihov