Održana svečana promocija diplomiranih studenata

APTF
Održana svečana promocija diplomiranih studenata
objavljeno: 28. 11. 2017.

U sklopu dana Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održana je svečana promocija diplomiranih studenata u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Dodijeljeno je 125 diploma.

„Današnji dan kruna vašeg višegodišnjeg rada i truda. Kažu da je diploma simbol znanja,  a znanje je simbol neiscrpnog bogatstva. Znanje koje se ne koristi je poput biljke koja se ne zalijeva. Imate znanje, ali ga morate zalijevati, što više koristiti i obnavljati. Dakle, ovu diplomu nikada nemojte promatrati kao papir, nego nastojte da i  zajednica ima koristi od nje'', izjavio je prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak te čestitao svim studentima.

Prvostupnicima općeg smjera agronomije dodijeljeno je 28 diploma, prvostupnicima prehrambene tehnologije 43, magistrima struke studija bilinogojstva 23 te 31 magistrima struke prehrambenog inžinjerstva.

Dekan Agronomskog prehrambeno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Ostojić ističe kako je diploma je potvrda znanja i stalni podsjetnik za dodatno učenje.

„Današnja promocija veliki je osobni, obiteljski, ali i društveni događaj. To su nam svojim radom omogućili današnji diplomanti'', rekao je dr. Ostojić.