Predstavljena knjiga „Geniji, varalice i oni treći - ogledi o odnosu znanosti i vjere“

FILOZOFSKI FAKULTET
Predstavljena knjiga „Geniji, varalice i oni treći - ogledi o odnosu znanosti i vjere“
objavljeno: 18. 01. 2018.

Knjiga „Geniji, varalice i oni treći - ogledi o odnosu znanosti i vjere“ autora prof. dr. Ivice Musića, dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru,  predstavljena je na Filozofskom fakultetu.

Recenzent knjige prof. dr. Stipe Kutleša rekao je da je knjigu teško predstaviti u kratkim crtama jer knjiga govori o odnosu znanosti i vjere. To je tema koja je vrlo popularna s obzirom da je prije odnos vjere i znanosti bio zanemaren zbog uvjerenja da nemaju nikakvi zajedničkih točaka.

Fra Marinko Šakota je istaknuo kako je prof. dr. Musić u svojoj knjizi svjestan da je istina koja nas oslobađa gotovo uvijek istina koju radije ne bismo čuli.

Ravanatelj „Naših ognjišta“ fra Gabrijel Mioč, u čijem je nakladništvu nastala knjiga, preporučio ju je svima koji žele više saznati o mudrim mislima i porukama. „To je knjiga koja je i teološka i filozofska i literarna i sve zajedno. Religija i znanost jedna bez druge ne mogu, moraju se uvažavati da idu paralelno jedna uz drugu.“

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Ivica Musić zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli u izdavanju knjige, ali i onima koji su bili uz njega dok ju je pisao.