Svečano promovirano 38 doktora medicine

DVADESET GODINA POSTOJANJA
Svečano promovirano 38 doktora medicine
objavljeno: 26. 11. 2017.

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana je promocija 15. generacije studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i promovirano je 38 doktora medicine te je obilježeno dvadeset godina postojanja Medicinskog fakulteta u Mostaru.

Prorektorica za međunarodnu suradnju u ime Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić se zahvalila svim predstavnicima medicinskih fakulteta iz  Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su prije dvadeset godina vjerovali i dalje vjeruju u ovaj fakultet.

„Studentima koje danas promoviramo u doktore medicine želim puno mudrosti, strpljenja, mnogo sreće te da vam fakultet i čitavo naše Sveučilište ostane u sjećanju kao luka u koju se uvijek možete vratiti po novo znanje“, kazala je prorektorica Bijakšić.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Milenko Bevanda je prisutne upitao jesu li su mogli zamisliti da će danas zajedno slaviti obljetnicu dvadeset godina Medicinskog fakulteta i promovirati 15. generaciju studenata medicine.

„Ma gdje bili, ma kakve uspjehe postizali svojim znanjem nikada ne zaboravite odakle ste krenili i gdje ste stekli prva znanja i učili prve lekcije iz medicine“, dodao je dekan Bevanda.

Dekan je uručio i nagrade najboljim studentima svi godina studija medicine, dok je Mirko Alilović, najbolji student generacije uručio nagrade najboljim profesorima prema izboru njegovih kolega.

Također upriličena je dodjela plaketa, povelja i zahvalnica Medicinskog fakulteta zaslužnim pojedincima i ustanovama, među kojima i prvom dekanu Medicinskog fakulteta prof. Filipu Čuli, hrvatskom ministru zdravstva prof. dr. Milanu Kujundžiću, Vladi RH. Među prisutnima su bili potpredsjednik Hrvatskog Sabora Božo Petrov, izaslanik Predsjednice RH, Krešimir Rotim, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić, predstavnici grada Mostara, te mnogobrojne poznate osobe iz društvenog i političkog života Hrvatske i Bosne i Hercegovine.