Međunarodna suradnja


Međunarodna ljetna škola Mostar


Sveučilište u Mostaru u suradnji s University of South-Eastern Norway i Univerzitetom "Džemal Bijedić“ iz Mostara, već šestu godinu zaredom, organizira Međunarodnu ljetnu školu.

Program

Međunarodna ljetna škola nudi jedinstveno obrazovno iskustvo kroz intenzivnu nastavu, diskusije i timski rad gdje učenje dobiva nove dimenzije kroz poticanje znatiželje i strasti.

Dvotjedni ljetni program uglavnom se usmjerava  na teme iz uvijek aktualnih područja: Ljudska prava i socijalno poduzetništvo gdje se u akademskom podučavanju ovih tema uvijek zrcale i iskustva stvarnog svijeta, kako kolega iz Norveške, tako i iz drugih europskih i svjetskih zemalja.

Predavači

SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO

Predavač: Arnt Farbu, izvanredni profesor, School of Social Sciences, University of South Eastern Norway, koji pored akademske karijere ima golemo iskustvo u radu s nevladinim organizacijama i privatnom sektoru. Studente će uz R3 pristup (Real – People, Rela – Problem, Real Solutions) teoretski i praktično približiti teme iz Socijalnog poduzetništva.

LJUDSKA PRAVA – Najteži međunarodni zločini

Predavač: Lars Petter Soltvedt, izvanredni profesor, School of Social Sciences, University of South Eastern Norway i član Norveškog helsinškog odbora. Doktorsku diplomu stekao na University of Michigan, USA. Blisko surađivao s Dr.J.D.Singer na poznatom projektu: Correlates of War Project.

Studenti

Iako se za Međunarodnu ljetnu školu mogu prijaviti svi studenti, za očekivati je da bi najavljene teme mogle najviše zanimati studente upisane na preddiplomski studij iz društvenih znanosti: pravo, ekonomija, političke znanosti, obrazovanje.... Za svoje sudjelovanje mogu ostvariti 7,5 ECTS bodova.

Službeni jezik

Budući da Međunarodnu ljetnu školu pohađaju studenti iz cijeloga svijeta jezik sporazumijevanja je engleski.

Mjesto održavanja

Koncept Međunarodne ljetne škole je takav da se partneri: Sveučilište u Mostaru i Univerzitet Džemal Bijedić svake godine smjenjuju u ulozi domaćina. Tako će ovogodišnji studenti upisani u program Međunarodne ljetne škole imati priliku pohađati nastavu u kampusu Univerziteta Džemal Bijedić - smještenom u Mostaru. Svi će imati priliku sudjelovati u nizu aktivnosti i događaja koji će im omogućiti doživjeti grad Mostar, njegovu povijest, kulturu, umjetnost i uzbudljiv društveni život.

Na koncu važno je kazati da je Međunarodna ljetna škola besplatna i da je preduvjet sudjelovanja, na ovogodišnjoj, prijava do 01.svibnja 2019.godine.

MEĐUNARODNA
SURADNJA

KONTAKT PODACI

Adresa

Krešimira IV (Tržni centar „Rondo“, II. kat), 88 000 Mostar

E-mail

rektorat-ms@sum.ba

Telefon

+387 36 446 348

Radno vrijeme ureda:

ponedjeljak - petak 7.30h-15.30h

Rad s akademskim osobljem i studentima

ponedjeljak - petak 9h-11h