Davor Pavuna novi profesor Sveučilišta u Mostaru

Davor Pavuna novi profesor Sveučilišta u Mostaru

Marija Bago

15.05.2019 15:48:55

1273

Marija Bago

1273

15.05.2019 15:48:55

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Davor Pavuna održao je predavanje o temi „Izazovi umjetne inteligencije: Tko će preživjeti?“ te je novi profesor Sveučilišta u Mostaru.

Pavuna je istaknuo kako će kao budući profesor SUM-a nastojati osvijestit mlade o njihovoj briljantnosti i mogućnosti za uspjeh.

„Studenti, vi živite u dobrom okruženju i ne postoji opravdan razlog za vaš neuspjeh dokle god imate svoje pametne mobitele i pristup internetu“, poručio je Pavuna.

Naglasio je kako su roboti danas sastavni dio života i da su oni napredniji nego ljudi te polako zauzimaju radna mjesta ljudima.

„Roboti već jesu zamijenili ljude. U najpoznatijim segmentima društvenih igara kao što je npr. šah roboti su već pobijedili. Mi možemo napraviti umjetnu inteligenciju koja je superiornija od sadašnjeg čovjeka. U stanju smo napraviti entitete, kao terminatore u hollywoodskim filmovima koji su toliko superiorni nad nama. Međutim oni su superiorni samo u inteligenciji, a ne u onom što mi imamo kao što su emocije, suosjećanje, svijest i savjest“, kazao je Pavuna.

Prof. Pavuna je fizičar, izumitelj, sveučilišni profesor koji će svoja znanja prenositi i studentima Sveučilišta u Mostaru od sljedeće akademske godine.

POSLJEDNJE NOVOSTI


U sklopu obilježavanja Svjetskog dana hipertenzije i javnozdravstvene kampanje "Euromelanoma day" studenti i djelatniStudentice diplomskog Studija informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Iva FilipoviNa Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je predavanje mr. sc. Helene Habdija o temi „PromjOGLASNA

PLOČA