doc. dr. sc. Mirna Raič – dobitnica nagrade Danubius Young Scientist Award 2021

doc. dr. sc. Mirna Raič – dobitnica nagrade Danubius Young Scientist Award 2021

12.11.2021 10:32:07

588

588

12.11.2021 10:32:07

Doc. dr. sc. Mirna Raič s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije SUM-a dobitnica je nagrade Danubius Young Scientist Award 2021., kao jedina mlada znanstvenica iz Bosne i Hercegovine. Ovu nagradu dodjeljuje Federalno ministarstvo za obrazovanje, znanost i istraživanje Austrije zajedno s Institutom za dunavsku regiju i Centralnu Europu s ciljem davanja priznanja znanstvenicima za izvanredne rezultate u njihovoj znanstvenoj djelatnosti i odnosima unutar Dunavske regije. Nagrada se dodjeljuje od 2011. godine mladim znanstvenicima iz 14 zemalja Dunavske regije za izvanredna dostignuća u području njihovog istraživanja.

Kriteriji za dodjelu nagrade uključuju znanstvenu izvrsnost i inovativan pristup u akademskom radu, povezanost znanstvenog rada sa Strategijom Europske Unije za zemlje Dunavske regije, značaj istraživanja u međunarodnim okvirima, potencijal kandidata vezan uz objavljene radove u međunarodnim časopisima, sudjelovanje u projektima i uključenost u međunarodne znanstveno-istraživačke suradnje.

Nagrada nastoji istaknuti znanstveni rad i talent mladih istraživača i poboljšati vidljivost znanstvene zajednice u regionu te potiče mlade znanstvenike na uključivanje u znanstveno istraživanje višestranih pitanja i pitanja koja se posebno odnose na Dunavsko područje. Nagrada je dodijeljena za 14 mladih znanstvenika – po jedan znanstvenik iz svake od zemalja članica Dunavske regije (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Moldavija, Srbija, Crna Gora, Slovačka, Rumunjska i Ukrajina).

Snimku ovogodišnje dodjele nagrada možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.
Loading...


Povodom 44. obljetnice Sveučilišta u Mostaru od 7. do 13. prosinca bit će upriličena manifestacija Dani Sveučilišta. Sveučilište u Mostaru...


Sva dosadašnja izdanja koja je pripremio Ured za odnose s javnošću SUM kao i teme koje se nalaze u novom izdanju sveučilišnog newslettera za mjesec...


Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava na današnji dan širom svijeta.

Tekst: Filip Kožul /...