Održano predavanje o lošem ukusu

Održano predavanje o lošem ukusu

Marija Bago

08.04.2019 15:19:32

93

Marija Bago

93

08.04.2019 15:19:32

Prof. dr. sc. Perina Meić održala je predavanje pod nazivom "Predavanje o lošem ukusu ili poetika pitanja Milivoja Solara" na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Prof. Meić se posebno osvrnula na knjigu Milivoja Solara pod nazivom Predavanja o lošem ukusu u kojoj autor propituje fenomen postmoderne.

„Vrijeme u kojem mi živimo volimo nazvati postmodernom, a to je, kako navodi Solar, vrijeme u kojem dominira loš ukus, a on taj ukus definira kao sposobnost kritičkog prosuđivanja“, kazala je prof. Meić te dodala kako se stječe dojam da smo izgubili sigurni kompas oko toga što valja, što ne valja, što vrijedi, a što ne vrijedi.

„Solar kaže da je to zato jer živimo u vizualnoj kulturi, preko mobitela se danas dopisujemo sličicama, imamo nepregledno mnoštvo informacija zato je teško zadržati kritički stav, teško je naći prave kriterije prosudbe“, objasnila je prof. Meić. 

Organizator predavanja je Studij hrvatskoga jezika i književnosti Filozofskog fakulteta.

POSLJEDNJE NOVOSTI


Prezentacija projekta u propagaciji NATO-a pod nazivom „Unapređenje institucionalnih kapaciteta Bosne i HercegoTradicionalna smotra Sveučilišta u Mostaru održana je na Građevinskom fakultetu s ciljem upoznavanja maturanatU organizaciji Sveučilišta u Mostaru, ustrojbenih jedinica Filozofskog fakulteta (Studij odnosa s javno&scaronOGLASNA

PLOČA