Održano predavanje o temi E-učenje: jučer, danas i sutra

Održano predavanje o temi E-učenje: jučer, danas i sutra

Održano predavanje o temi E-učenje: jučer, danas i sutra

Održano predavanje o temi E-učenje: jučer, danas i sutra

30.01.2020 15:08:10

232

232

30.01.2020 15:08:10

Prof. dr. sc. Slavomir Stankov održao je predavanje o temi „E-učenje: jučer, danas i sutra“ na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Govorio je o području razvoja i primjene računalnih sustava u nastavi, o procesu učenja i poučavanja te je objasnio sustave primjene računala u nastavi, inteligentne tutorske sustave, zasnivanje e-učenja i njegove sustave, norme, modele oblikovanja nastave kao i trendove razvoja e-učenja.

„Inteligentni tutorski sustavi su računalni sustavi koji su namjenjeni potpori i poboljšanju procesa učenja i poučavanja u odabranom područnom znanju uvažavajući individualnost učenika kao što je to slučaj kod tradicionalnog poučavanja jedan-na-jedan“, kazao je prof. Stankov.

Prof. dr. sc. Slavomir Stankov je umirovljeni profesor s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu. U posljednje vrijeme je intenzivno provodio istraživanja i eksperimente s online i hibridnim konceptnim poučavanjem sa studentima u okruženju sustava za upravljanje učenjem. U posljednjih 15 godina je vanjski suradnik na FPMOZ-u Sveučilišta u Mostaru. Zajedno s dijelom nastavnika na odjelu Informatike od 2015. godine surađuje na projektu oblikovanja i razvoja inteligentnog sustava s prilagodljivim courseware i komunikaciji s prirodnim jezikom za potrebe Ureda za istraživanje Ratne mornarice SAD.

Loading...


Prezentacija rješenja u okviru projekta “Smart Campus uz pomoć NB-IoT tehnologije, putem mreže HT Eronet-a” je projekt natjecateljskog karaktera. Osnovni cilj pr...


Predavanje Zorana Civadelića iz tvrtke Ericsson NIkola Tesla na temu "Smart Kampus" održano je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Predavanje j...


Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru proteklog je vikenda održana sjednica Hrvatskog studentskog zbora.

Hrvatski studentski zbor vrhovno  je predstavničko tijelo te ok...