Otvoreni Dani njemačkog jezika na Filozofskom fakultetu

Otvoreni Dani njemačkog jezika na Filozofskom fakultetu

Marija Bago

14.05.2019 18:55:02

211

Marija Bago

211

14.05.2019 18:55:02

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru svečano su otvoreni Dani njemačkoga jezika – Mostar 2019.

Organizatori su Studij njemačkoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Goethe institut BiH, Udruga profesora njemačkoga jezika Bosne i Hercegovine (BHDLV), Njemačko veleposlanstvo u BiH, DAAD i Austrijski kulturni forum.

Prorektorica za međunarodnu suradnju SUM-a prof. dr. sc. Sanja Bijakšić je istaknula kako joj je izuzetno drago što se ova manifestacija održava i u osnovnim i srednjim školama koje na taj način pokuzuju spremnost i suradnju sa SUM-om.

Dr. sc. Magdalena Ramljak je istaknula kako ovakav projekt otvara vrata studentima na tržištu rada, ali ih i osposobljava da već po završetku studija budu spremni za najnovije izazove modernog društva i nastave 21. stoljeća.

„Kroz četiri dana programa svi mogu pronaći nešto za sebe, učenici osnovnih i srednjih škola, njihovi nastavnici, a osobito me raduje činjenica da se vodilo računa o interesu naših studenata i njihovih profesora“, kazala je Ramljak.

Temeljni je cilj ove manifestacije promicanje višejezičnosti, inkluzivnoga pristupa učenju kroz brojne edukativne radionice za studente i učenike njemačkoga jezika te kroz program stručnoga usavršavanja za nastavnike njemačkoga jezika.

Na otvaranju Dana njemačkog jezika održan je okrugli stol s ciljem da se animiraju i motiviraju mladi da ostanu ovdje i da im se pokaže kako nakon završenog studija imaju različite mogućnosti svoga stručnoga djelovanja i u domovini.

Dr. sc. Darija Glibić zahvalila se u ime Studija njemačkog jezika i književnosti na dolasku i sudjelovanju na okruglom stolu. „Vjerujem da će ovaj okrugli stol postati platforma za raspravljanje o mogućnostima i perspektivama koje se nude studentima nakon završenog studija kako na teritoriju BiH tako i širom svijeta“, kazala je Glibić.

Goethe Institut je uredio učionicu te će se uvesti DLL program u nastavni plan i program diplomskoga studija, kojim će se zajedničkim aktivnostima buduće nastavnike njemačkoga jezika osposobiti za kompetentno i stručno izvođenje nastave.

POSLJEDNJE NOVOSTI


U sklopu obilježavanja Svjetskog dana hipertenzije i javnozdravstvene kampanje "Euromelanoma day" studenti i djelatniStudentice diplomskog Studija informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Iva FilipoviNa Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je predavanje mr. sc. Helene Habdija o temi „PromjOGLASNA

PLOČA