Preminuo je akademik Jakov Pehar

Preminuo je akademik Jakov Pehar

Preminuo je akademik Jakov Pehar

Preminuo je akademik Jakov Pehar

06.02.2021 18:06:13

614

614

06.02.2021 18:06:13

Predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini akademik Jakov Pehar preminuo je danas nakon duže bolesti.

Akademik Jakov Pehar jedan je od osnivača Sveučilišta u Mostaru gdje je predavao više od 40 godina te pokretač Hrvatske enciklopedije BiH kojoj je i glavni urednik.

Bio je zamjenik ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa u Vladi Federacije BiH, predsjednik Hrvatskog društva za znanost i umjetnost u BiH. Jedan je od osnivača HAZU-a BiH i njezin prvi predsjednik.

Akademik Pehar objavio je 18 monografija i knjiga, više od stotinu znanstvenih i stručnih radova, a bio je predsjednik i član niza organizacijskih odbora znanstvenih simpozija, kao i inicijator brojnih znanstvenih konferencija.

Akademik Pehar utkao je dio sebe u Sveučilištu u Mostaru svojim radom i djelovanjem te ostavio trajni pečat u akademskoj zajednici.

Posljednji ispraćaj akademika Jakova Pehara bit će u nedjelju. 7. veljače, na Rimokatoličkom groblju Masline, u Mostaru u 15 sati.

Loading...


Prvi kick off sastanak ERASMUS + Capacity Building in the field of higher education 2020 projekta STEAM-edu održan je na SUM-u.

„Kada je riječ o Sveučilištu u Mostaru, ono je prošlo postupak reakreditacije, u skladu sa Standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete na ...


Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Goran Bogdan posjetio je Televiziju Sveučilišta u Mostaru. U okviru posjete upoznat je s radom SUM TV-a, pr...