SUM potpisao sporazum o suradnji sa Sveučilištem Bordeaux Montaigne

SUM potpisao sporazum o suradnji sa Sveučilištem Bordeaux Montaigne

07.09.2021 09:07:04

541

541

07.09.2021 09:07:04

Sveučilište u Mostaru dobilo je novog međunarodnog partnera, a to je Sveučilište Bordeaux Montaigne, francusko sveučilište sa sjedištem u Bordeaux-u koje broji  više od 15.000 studenata.

Kao intelektualno središte jugozapada Francuske, Sveučilište Bordeaux Montaigne nudi brojne programe iz područja umjetnosti, jezika, književnosti te humanističkih i društvenih znanosti.

Više nego ikad prije, Sveučilište Bordeaux Montaigne nastoji slijediti put Michela de Montaignea te u  skladu s vrijednostima koje ga karakteriziraju od samog osnivanja, sveučilište nastoji biti humanističko, istraživačko, poliglotsko, građanski orijentirano, kreativno i digitalno povezano.

Zanimljivo je spomenuti kako je od lipnja 2007. grad Bordeaux uvršten u UNESCO-v popis svjetske baštine, kao priznanje jedinstvu njegove iznimne urbane baštine, te je 2014. godine bio rangiran među pet najboljih na listi “Najbolji francuski gradovi za sveučilišni studij.“

Potpisani ugovor se odnosi na programe razmjene nastavnog, istraživačkog, administrativnog osoblja i studenata, razvoj novih studijskih programa, zajednička istraživanja, kulturni programi te konferencije i druge aktivnosti od zajedničkog interesa iz područja umjetnosti, jezika, te humanističkih i društvenih znanosti.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.
Loading...


Povodom 44. obljetnice Sveučilišta u Mostaru od 7. do 13. prosinca bit će upriličena manifestacija Dani Sveučilišta. Sveučilište u Mostaru...


Sva dosadašnja izdanja koja je pripremio Ured za odnose s javnošću SUM kao i teme koje se nalaze u novom izdanju sveučilišnog newslettera za mjesec...


Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava na današnji dan širom svijeta.

Tekst: Filip Kožul /...