Sveučilište u Mostaru upisuje novu generaciju na međunarodni poslijediplomski studij

Sveučilište u Mostaru upisuje novu generaciju na međunarodni poslijediplomski studij

Sveučilište u Mostaru upisuje novu generaciju na međunarodni poslijediplomski studij

Sveučilište u Mostaru upisuje novu generaciju na međunarodni poslijediplomski studij

29.07.2020 14:48:18

1235

1235

29.07.2020 14:48:18

Sveučilište u Mostaru dio je Konzorcija koji već treću godinu izvodi Međunarodni združeni interdisciplinarni poslijediplomski studij Međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta i Edukacijskih i komunikacijskih znanosti na Sveučilištu primijenjenih znanosti Burgenland (UAS), Eisenstadt, Austrija.

Radi se o jedinstvenom doktorskom međugraničnom studiju koji je prvenstveno istraživački orijentirani program, a specifičnost programa su i male grupe doktoranada što studentima omogućuje blisku suradnju s mentorima.

Cilj združenog doktorskog studija jest stjecanje međunarodno priznatog doktorata iz međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta i edukacijskih i komunikacijskih znanosti s posebnim naglaskom na znanstveno-istraživačke projekte i međunarodni kontekst.

Trajanje studija je najmanje 6 semestara, a akademski stupanj koji se stječe je doktorat iz Međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta i Edukacijskih i komunikacijskih znanosti

Studij je organiziran kao izvanredni studij (face2face, weekend) na engleskom jeziku, a školarinu određuje/potvrđuje Konzorcij prije početka svake akademske godine. 

Akademske diplome iz programa združenog studija zajednički dodjeljuju Ekonomsko sveučilište u Bratislavi, Sveučilište u Sopronu, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište Sjever u Varaždinu, Sveučilište u Pragu, Sveučilište Burch, Sveučilište u Ljubljani i Sveučilište u Mostaru.

Prednosti ovoga studija su izvanredni studij (part-time), izvodi se na engleskom jeziku, program je osmišljen kako bi se završio u tri godine (šest semestara / 180 ECTS bodova). Za završetak doktorske disertacije studentu može biti potrebno najviše pet godina od datuma kada Konzorcij prihvati prijedlog istraživanja.

Međunarodni združeni doktorski studij primjeren je kandidatima na kvalificiranim profesionalnim pozicijama, a koji žele ostvariti doktorat u naprednom primijenjenom istraživanju. Program Međunarodnog združenog doktorskog studija otvoren je za kandidate koji imaju diplomu ili magisterij ili ekvivalentan stupanj izdan od službeno akreditiranog sveučilišta ili institucije visokog obrazovanja; predaju cjelokupnu prijavnu dokumentaciju, uključujući pismo namjere i motivacijsko pismo, istraživačku orijentaciju, te planirano polje istraživanja; imaju najmanje 2 godine iskustva u struci; posjeduju razinu znanja engleskog jezika minimalno C1-razine.

Obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju nastava se izvodi isključivo na daljinu.

Prva godina studija odvija se na Sveučilištu za primijenjenu znanost, Burgenland, Eisenstadt u Austriji, na kojem nastavu izvode profesori s partnerskih sveučilišta.

Studenti druge i treće godine studija u dogovoru s mentorom obavljaju svoje zadaće, održavaju konzultacije i dogovore online, vezano za provedbu istraživanja u svrhu pisanja doktorske disertacije ili pripreme radova.

Rok za prijave je 31. kolovoz 2020.

Prijaviti se možete na elektroničku adresu rektorat-ms@sum.ba kao i dobiti sve dodatne informacije.

Loading...


Prvi online međunarodni dan u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju održan je na Sveučilištu u Mostaru, a sudjelovali su predstavnici iz više od 25 &...


Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru održat će prvi online Međunarodni dan SUM-a 22. rujna 2020. s početkom u 11 sati, a na ovom 'digitalnom' događ...


Sveučilište u Mostaru postavilo je video kamere za nadzor kampusa kako bi se zaštitila imovina Sveučilišta, ali i povećala sigurnost prije svega studenata,  nastavnog i ad...