Započeo DLL projekt učenja podučavanja njemačkog jezika za studente Filozofskog fakulteta

Započeo DLL projekt učenja podučavanja njemačkog jezika za studente Filozofskog fakulteta

Započeo DLL projekt učenja podučavanja njemačkog jezika za studente Filozofskog fakulteta

Započeo DLL projekt učenja podučavanja njemačkog jezika za studente Filozofskog fakulteta

23.01.2020 16:22:17

388

388

23.01.2020 16:22:17

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru započeo je program Deutsch Lehren Lernen (DLL - Učenje podučavanja njemačkog). Radi se o programu Goethe-Instituta, a studenti u okviru modula pod nazivom Kurikularni zahtjevi i planiranje nastave uče i stječu nova znanja iz oblasti metodike nastave njemačkog jezika.

Ovaj programu Goethe-Instituta namijenjen je za stručno usavršavanje nastavnika njemačkog jezika, a razvijen je na temelju aktualnih znanstvenih spoznaja na području njemačkog kao stranog jezika i integrira inovativni pristup didaktike stručnog usavršavanja – akcijsko istraživanje.

Pročelnica Studija njemačkoga jezika i književnosti Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Senka Marinčić je istaknula kako se ovim projektom prate trendove u tehnologijama i u modernome načinu učenja. „Ovo je jedinstvena prilika za studente našega fakulteta da u okviru svoga redovitoga studijskog obrazovnog programa imaju mogućnost aktivno sudjelovati u najnovijim trendovima učenja i podučavanja njemačkoga jezika i posebice smo ponosni na to da im takvu prigodu možemo pružiti“, kazala je pročelnica Marinčić.

Doc. dr. sc. Magdalena Ramljak, koordinator projekta je istanula kako se studentima njemačkog jezika prvi puta nudi mogućnost jednog novog načina učenja, online učenja. „Studenti se kroz klasičnu nastavu, kombiniranu s radom na online platformi, pripremaju za nastavu budućnosti, a koja je prvenstveno orijentirana prema učeniku, ali i novim tehnologijama, a pored toga treba biti inovativna, kreativna i zanimljiva. Ovaj zajednički projekt Sveučilišta u Mostaru i Goethe institute ima za cilj proširenje suradnje u oblasti visokoškolskog obrazovanja i općenito stručnog usavršavanja nastavnika njemačkog jezika“, kazala je Ramljak.

Prva  generacija studenata, njih 21, započela je program koji će se provoditi kroz četiri mjeseca intenzivnog rada. Sastoji se od dva dana predavanja, potom se deset tjedana radi na Moodle platformi te u četvrtom mjesecu studenti polažu ispit i prezentiraju svoj projekt. Svečana dodjela certifikata bit će u petom mjesecu.

Multiplikator i trener Goethe- Instituta, predavačica Adriana Švraka oduševljena je kampusom SUM-a kao i kolegama. „Oduševljena sam brojem studenata koji sudjeluju u ovom projektu. S obzirom na dugogodišnje iskustvo i suradnju s drugim fakultetima nisam imala nikad ovoliki broj studenata na ovakvom projektu“, kazala je Švraka.

Program DLL zadovoljava međunarodne standarde kvalitete vezano uz stručno usavršavanje nastavnika. Studentima Filozofskog fakulteta se po prvi puta nudi mogućnost da se jedan od modula DLL-a provodi upravo na Sveučilištu u Mostaru.

Loading...


Pravni fakultet je uspio na platformu e-učenja SUMARUM postaviti sve kolegije ljetnog semestra akademske 2019./2020., ukupno njih 71,  na oba svoja studija: Pravo i Kriminalistika i sigurnosni...


Među studentima Sveučilišta u Mostaru i u javnosti kruže dezinformacije koje su rezultat prvotravanjske šale, a odnose na način polaganja ispita.


Sastanak predstavnika Sveučilišta u Mostaru, ministara obrazovanja, znanosti, kulture i športa i ravnatelja zavoda za školstvo/obrazovanje županija...