BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja

BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja

BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja

BHANSA novi partner Sveučilišta u Mostaru u kreiranju društva znanja

25.01.2021 13:25:05

744

744

25.01.2021 13:25:05

Sveučilište u Mostaru i Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) potpisali su  Sporazum o suradnji u cilju ostvarivanja suradnje i zajedničkih interesa u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, transferu znanja i tehnologija, a u svrhu zajedničkog kreiranja društva znanja. Sporazumne strane su definirale načela dugoročne suradnje na projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelatnosti Sveučilišta, koji mogu značajno pridonijeti uspješnosti ostvarenja razvojnih planova BHANSA-e.

„Sveučilište u Mostaru kontinuirano radi na povezivanju s organizacijama i institucijama koje svojim radom i djelovanjem pomažu razvoju Sveučilišta bilo kao nastavna baza ili u znanstveno-istraživačkim projektima. BHANSA kao agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi otvara nove mogućnosti u istraživanju kontrole letenja kao složenog tehnološkog procesa što je veliki izazov za Sveučilište i studijske programe. Drago nam je što s našim partnerom otvaramo nove mogućnosti našim studentima, nastavnicima, ali i djelatnicima BHANSA-e za suradnju sa Sveučilištem“, naglasio je prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru.

Suradnja će se odvijati na svim područjima od zajedničkog interesa, s naglaskom na istraživačko-razvojnim projektima i ekspertizama s ciljem usavršavanja tehničko-tehnoloških rješenja u BHANSA-i iz znanstvenih kompetencija Sveučilišta,  prijavi i realizaciji zajedničkih istraživačko-razvojnih projekta prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, obrazovanju djelatnika BHANSA-e kroz specijalističke seminare, radionice, predavanja, specijalističke poslijediplomske i doktorske studije, stručnom i praktičnom usavršavanju studenata Sveučilišta u Mostaru kroz studentske prakse, radionice, stručna predavanja, seminare i slično.

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo da je iskorak ka uspostavljanju suradnje Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH sa znanstvenim institucijama vezan upravo za Sveučilište u Mostaru. Sporazum doista otvara brojne mogućnosti suradnje među našim institucijama,  kroz razmjenu iskustava i provedbu zajedničkih projekata. Bitan dio za nas svakako je i ukazati znanstvenoj zajednici na kontrolu letenja kao iznimno zahtjevan tehnološki proces koji nudi brojne mogućnosti za inovacije, ali i znanstvena istraživanja i osvrte. Cilj nam je s jedne strane obogatiti nastavni proces na Sveučilištu novim uvidima iz prakse, ali i primijeniti dokazane znanstvene metoda u kontinuiranoj obuci naših uposlenika. Tu je naravno i mogućnost zajedničkog apliciranja na različite projekte, kao i mogućnost plasiranja inovacija na strana tržišta. Iskreno se nadam da je ovo početak plodonosne suradnje i da će Sporazum u dogledno vrijeme rezultirati konkretnim i opipljivim rezultatima na obostrano zadovoljstvo, istaknuo je Davorin Primorac, direktor BHANSA-e.

Suradnjom se potiču novi oblici prijenosa znanja, kao i daljnji razvoj vlastitih kapaciteta, korištenjem najboljih nacionalnih znanstvenih, inovacijskih i obrazovnih potencijala.

Loading...


Rektorica Univerziteta u Beogradu prof. dr. Ivanka Popović primila je danas rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zorana Tomića. Tijekom susreta rektori su raz...


Sveučilište u Mostaru pridružilo se znanstvenim i obrazovnim institucijama koje podržavaju online tečaj o osnovama umjetne inteligencije - Elements of AI. Drugo najveće sveučilište i ...


Više od 500 predstavnika akademske zajednice i civilnoga društva potpisalo je Izjavu o europskoj budućnos...