Doc. dr. Marko Odak: Sveučilište u Mostaru spremno za nastavu na daljinu

Doc. dr. Marko Odak: Sveučilište u Mostaru spremno za nastavu na daljinu

Doc. dr. Marko Odak: Sveučilište u Mostaru spremno za nastavu na daljinu

Doc. dr. Marko Odak: Sveučilište u Mostaru spremno za nastavu na daljinu

19.03.2020 08:47:25

412

412

19.03.2020 08:47:25

„Na SUM-u smo usvojili dokument Smjernice za organizaciju nastave na daljinu poradi provedbe nastavnog procesa u online obliku za vrijeme trajanja privremenih mjera“, rekao je u intervjuu za Večernji list doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta i voditelj aktivnosti e-učenja unutar Centra za informacijske tehnologije (SUMIT) na SUM-u.

Na Sveučilištu u Mostaru, zbog epidemiološke situacije vezane za koronavirus - COVID 19, ne održava se klasična nastava (face to face), a u tijeku je održavanje nastave na daljinu.

Objasnio je kako se usvojene smjernice sastoje se od obveza i preporuka za nastavno osoblje, studente i uprave fakulteta podijeljenih u nekoliko kategorija vezanih za uspostavu komunikacijskih kanala, tehnologija za izvođenje online nastave i tehničke podrške.

„Obzirom na kratko vrijeme pripreme, organizacija nastave na daljinu svakako predstavlja izazov. U vrlo kratkom roku uključili smo studente i nastavnike i za sada uspješno provodimo ovaj oblik nastave“, objasnio je za Večernji list.

Prednosti su te da ne postoji ograničenje vremena i prostora kao kod klasične nastave, nastavni sadržaj se može prezentirati na poticajan i zanimljiv način, tu je lakša i jednostavnija interakcija sa studentima, mogućnosti praćenja rada studenata i davanja povratnih informacija. „Sve te prednosti iskoristit ćemo u cilju ostvarivanja ishoda učenja zamišljenih unutar kolegija“, naglasio je Odak u intervju za Večernji list.

Studentima i nastavnom osoblju dostupan je Portal za e-učenje (eucenje.sum.ba) na kojem se nalaze priručnici, upute i ostale korisne informacije vezane za e-učenje i organizaciju nastave na daljinu. 

Loading...


Medicinski fakultet je na platformu e-učenja u sustavu SUMARUM postavio sve kolegije ljetnog semestra za ak.2019/2020 godinu. Svi studenti,  Medicine (361), Dental...


Ubrzo nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju zbog širenja koronavirusa COVID-19 i u Bosni i Hercegovini je prekinut klasični ...


Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru s IT Centrom SUM organizira pripreme za upis na fakultet za sve maturante srednjih škola koje rade po nastavnom plan...