Inovativni pristupi internacionalizaciji: Završio Erasmus+ Staff Week na SUM-u

Inovativni pristupi internacionalizaciji: Završio Erasmus+ Staff Week na SUM-u

27.05.2024 11:36:37

364

364

27.05.2024 11:36:37

Dodjelom certifikata u Muzeju moderne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru svečano je zaključen četvrti međunarodni Erasmus+ Staff Week pod nazivom New Ways of Thinking About Internationalization Through Innovations in Technology. Ovaj petodnevni događaj, u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju SUM, okupio je partnere iz raznih dijelova Europe, pružajući platformu za razmjenu ideja, znanja i najboljih praksi.

Program je započeo svečanim otvaranjem uz prigodna obraćanja članova menadžmenta Sveučilišta te prikazivanjem promotivnog filma o Sveučilištu u Mostaru. Sudionici su se upoznali s institucijom kroz radionice i prezentacije te aktivno sudjelovali u predstavljanju svojih institucija i studijskih ponuda, kao i u radu na provedbi Erasmus+ programa. Drugi dan programa bio je posvećen upoznavanju sudionika s radom i aktivnostima Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT). Sudionici su posjetili Sveučilišnu televiziju, Tvornicu učenja na FSRE-u te su obišli Smart kampus Sveučilišta. Izvršni direktor Europskoga sveučilišnog saveza (EUF), João Bacelar, održao je online predavanje, a organiziran je i okrugli stol na temu Najnoviji trendovi u internacionalizaciji visokoga obrazovanja.

Treći dan bio je posvećen predavanju o studijskim programima na stranim jezicima Medicinskog fakulteta SUM-a, posjetu nastavnim bazama na Dentalnoj klinici te zdravstvenom pregledu sudionika koji su obavili studenti Medicinskog fakulteta, a predstavljen je i Ured za studente s invaliditetom te Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru.

Četvrti dan bio je ispunjen aktivnostima alijanse EUPeace, šetnjom kroz kampus u Rodoču, posjetom Muzeju moderne umjetnosti, tiskari PRESSUM, Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu te kreativnom radionicom Art&Wine. Kao što je na svečanoj dodjeli certifikata istaknuto, ovakvi događaji jedinstvena su prilika za promociju Sveučilišta, a samim time i jačanje partnerstva te širenje međunarodnih mreža suradnje visokoga obrazovanja.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Luka Modrić, legendarni hrvatski nogometaš i kapetan hrvatske reprezentacije, prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu, posjetio je Sveučilište u Mostaru. ...


Broj prijava za upise u akademsku godinu 2024./2025. na Sveučilištu u Mostaru porastao je za više od 10 % u odnosu na prošlu akademsku godinu te dr...