Kick-off sastankom počele aktivnosti na projektu STEAMedu

Kick-off sastankom počele aktivnosti na projektu STEAMedu

Kick-off sastankom počele aktivnosti na projektu STEAMedu

Kick-off sastankom počele aktivnosti na projektu STEAMedu

26.02.2021 08:16:05

795

795

26.02.2021 08:16:05

Prvi kick off sastanak ERASMUS + Capacity Building in the field of higher education 2020 projekta STEAM-edu održan je na SUM-u.
 
Na ovom projektu na kojemu je Sveučilište u Mostaru grant holder, odnosno glavni koordinator projekta, sudjeluje devetnaest partnerskih institucija. Cilj projekta je pridonijeti promicanju inovativnih i interdisciplinarnih pristupa STE (A) M obrazovanju dizajniranjem, razvojem i vrednovanjem Master studija u području STEAM obrazovanje.
 
Uvodne riječi konferencije i pozdravne govore nazočnima je ispred Sveučilišta u Mostaru uputila prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. Sanja Bijakšić, a ispred Nacionalnog ureda Erasmus + u BiH, voditelj Ureda mag. Suad Muhibić.
 
Ovaj projekt predstavlja neupitni uspjeh i izazov za SUM, ali ujedno predstavlja i uspjeh za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Naime, pored iskustva u sudjelovanjima u ovakvim projektima kao partnerske institucije tek su 2 javna sveučilišta u našoj zemlji imala ulogu voditelja ili koordinatora projekta unutar ovoga Erasmus+ programa.
 
Prvi dan, kick off meetinga protekao je u znaku upoznavanja partnera i njihovih STEAM potencijala, dok je drugi dan koordinator skupa s voditeljima određenih radnih paketa iz Grčke i Cipra, upoznao partnere s aktivnostima koje će biti nužne kako bi projekt rezultirao akreditiranim STEAM master program.
 
Na prvom sastanku dogovorene su aktivnosti oko osnivanja glavnih tijela koja će upravljati projektom te voditi računa o osiguranju kvalitete kako same implementacije projekta tako i njegovih krajnjih rezultata. Također se dogovorila i dinamika obavljanja planiranih aktivnosti za sljedećih šest mjeseci, koje bi trebale početi već od prvog  ožujka.
Loading...


Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović prilikom trodnevnoga posjeta Bosni i Hercegovini, a na poziv rektora prof. dr. Zorana Tomića posjetio je Sveučiliš...


Senat Sveučilišta u Mostaru na današnjoj sjednici Senata donio je Odluku o uvođenju e-iskaznice, što znači da studenti Sveučilišta u Mostaru...


Rektorski zbor/konferencija BiH danas je održala redovitu sjednicu kojom je predsjedavao rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Damir Kukić. Rektori javnih univerziteta...