Kick-off sastankom počele aktivnosti na projektu STEAMedu

Kick-off sastankom počele aktivnosti na projektu STEAMedu

26.02.2021 08:16:05

1455

1455

26.02.2021 08:16:05

Prvi kick off sastanak ERASMUS + Capacity Building in the field of higher education 2020 projekta STEAM-edu održan je na SUM-u.
 
Na ovom projektu na kojemu je Sveučilište u Mostaru grant holder, odnosno glavni koordinator projekta, sudjeluje devetnaest partnerskih institucija. Cilj projekta je pridonijeti promicanju inovativnih i interdisciplinarnih pristupa STE (A) M obrazovanju dizajniranjem, razvojem i vrednovanjem Master studija u području STEAM obrazovanje.
 
Uvodne riječi konferencije i pozdravne govore nazočnima je ispred Sveučilišta u Mostaru uputila prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. Sanja Bijakšić, a ispred Nacionalnog ureda Erasmus + u BiH, voditelj Ureda mag. Suad Muhibić.
 
Ovaj projekt predstavlja neupitni uspjeh i izazov za SUM, ali ujedno predstavlja i uspjeh za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Naime, pored iskustva u sudjelovanjima u ovakvim projektima kao partnerske institucije tek su 2 javna sveučilišta u našoj zemlji imala ulogu voditelja ili koordinatora projekta unutar ovoga Erasmus+ programa.
 
Prvi dan, kick off meetinga protekao je u znaku upoznavanja partnera i njihovih STEAM potencijala, dok je drugi dan koordinator skupa s voditeljima određenih radnih paketa iz Grčke i Cipra, upoznao partnere s aktivnostima koje će biti nužne kako bi projekt rezultirao akreditiranim STEAM master program.
 
Na prvom sastanku dogovorene su aktivnosti oko osnivanja glavnih tijela koja će upravljati projektom te voditi računa o osiguranju kvalitete kako same implementacije projekta tako i njegovih krajnjih rezultata. Također se dogovorila i dinamika obavljanja planiranih aktivnosti za sljedećih šest mjeseci, koje bi trebale početi već od prvog  ožujka.
Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Svečanom sjednicom Senata, Sveučilište u Mostaru obilježilo je 46. obljetnicu postojanja i djelovanja. Da je ovaj dan važan i poseban za Sveučilište u Mos...


- Biti počasnim doktorom Sveučilišta u Mostaru velika je čast i privilegija. Čast, jer Vaš osobni rad u području znanosti i širenju znanstvenih kru...


Svečana promocija 27 doktora znanosti održana je u Sveučilišnoj galeriji u Kampusu Rodoč. Ovaj događaj predstavlja važan trenutak u životima novih doktora znanos...