Nastavak suradnje SRCA I SUMIT-a

Nastavak suradnje SRCA I SUMIT-a

Nastavak suradnje SRCA I SUMIT-a

Nastavak suradnje SRCA I SUMIT-a

20.11.2020 23:47:02

245

245

20.11.2020 23:47:02

Višestupanjska autentikacija bila je povod online sastanka Sveučilišnog računskog centara (SRCE) i Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT-a). Kakve metode autentikacije mogu biti, kako korisnika autenticirati, o čemu ovisi izbor metode bile su neke od tema o kojima se razgovaralo na sastanku. Proces autentikacije se odvija u više stupnjeva (koraka) koji moraju biti uspješni kako bi konačni rezultat bio uspješan, dok se svakom se stupnju koristi druga metoda autentikacije.

Na sastanku je naglašeno da se kod višestupanjske autentikacije treba voditi briga o odnosu između sigurnosti i pouzdanosti s jedne strane te jednostavnosti i troška s druge strane, a sve u svrhu podizanja razine sigurnosti.

Učestali online sastanci poput ovih predstavljaju samo korak naprijed u suradnji između Sveučilišta u Mostaru, Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT-a) i Sveučilišnog računskog centra u Zagrebu.

Loading...


Održana je online međunarodna znanstvena konferencija Identiteti – kulture – jezici u organizaciji Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Tema je bila

Centar za informacijske tehnologije SUMIT, Ericsson "Nikola Tesla" i HT Eronet nastavljaju dalje s aktivnostima na projektu SMART Kampus.

Radio televizija Herceg Bosne emitirala je prilog o digitalizaciji obrazovnog sustava. Koje elemente digitalizacija uključuje, koja je uloga Centra za informacijske teh...