Nastavnici u Središnjoj Bosni stekli vještine korištenja SUMIT e-Dnevnika

Nastavnici u Središnjoj Bosni stekli vještine korištenja SUMIT e-Dnevnika

28.08.2023 13:41:00

1915

1915

28.08.2023 13:41:00

U cilju daljnjeg unapređenja obrazovnog sustava, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Srednjobosanske županije i Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru - SUMIT, organizirali su niz značajnih edukativnih radionica pod nazivom „Rad u SUMIT e-Dnevniku". Ove edukativne inicijative usmjerene su na djelatnike škola u Središnjoj Bosni, gdje se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku. Glavni cilj ovih radionica bio je osposobiti nastavnike i administrativno osoblje za uspješno korištenje SUMIT e-Dnevnika kao naprednog alata za vođenje evidencije i praćenje učeničkog napretka.

Kroz tri dana članovi SUMIT-a Josip Doko, Petar Matić i Krešimir Čavar održali su osam radionica u Kiseljaku, Vitezu, Travniku, Novom Travniku, Uskoplju te Jajcu. U Kis​eljaku su održane radionice za djelatnike Srednje škole „Kreševo", Srednje škole „Fojnica", Osnovne škole „Brestovsko," Osnovne škole „Lepenica" i Osnovne škole „Gromiljak". U Vitezu i Travniku su na radionicama sudjelovali djelatnici Osnovne škole „Vitez," Osnovne škole „Dubravica", Srednje škole „Vitez", Srednje škole „Travnik“, Srednje škole „Novi Travnik" i Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić" u Travniku.

Djelatnici Osnovne škole „Novi Travnik“, Osnovne škole „Fra Marijan Šunjić", Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca" sudjelovali su na radionicama u Novom Travniku dok su djelatnici Srednje škole „Uskoplje“, Osnovne škole „Uskoplje" u Gornjem Vakufu – Uskoplju i „Prve osnovne škole" u Bugojnu imali radionice u Uskoplju. Radionicama su u Jajcu bili obuhvaćeni djelatnici Srednje škole „Jajce", Srednje škole „Nikola Šop", Osnovne škole „13 Rujan" i Osnovne škole „Braća Jezerčić".

Sve veći značaj tehnologije u obrazovanju potaknuo je SUMIT da organizira ovakve edukativne događaje kako bi podržao obrazovni sustav i olakšao rad djelatnicima škola. Sudionici su imali priliku upoznati SUMIT e-Dnevnik i njegove funkcionalnosti te naučiti kako ga koristiti u svakodnevnom radu. Kroz praktične vježbe i interakciju s članovima SUMIT-a, djelatnici škola stekli su potrebne kompetencije za bolje praćenje učeničkog uspjeha te lakše komuniciranje s roditeljima i učenicima.

Ove edukativne radionice predstavljaju korak prema modernizaciji i unaprjeđenju obrazovnog procesa u školama Središnje Bosne, gdje se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku. Sveučilište u Mostaru i SUMIT nastavljaju podržavati obrazovne institucije kroz edukaciju i tehnološka rješenja kako bi se osigurala kvalitetna i suvremena edukacija za sve učenike.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.


Sveučilište u Mostaru u novoj akademskoj 2024./2025. godini prima 4569 novih studenata od čega je 147 redovitih studenata uz potporu ministarstva, 2401 redovitih...


Potpora Vlade Republike Hrvatske razvoju i izgradnji Sveučilišta u Mostaru nastavlja se sufinanciranjem obnove zgrade Akademije likovnih umjetnosti Sveučili&scar...


Pravni stručnjak, bivši sudac i predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić održao je predavanje i pružio vrijedne uvide u analize Daytonskog sporaz...