Obilježen Dan borbe protiv karcinoma dojke

Obilježen Dan borbe protiv karcinoma dojke

Obilježen Dan borbe protiv karcinoma dojke

Obilježen Dan borbe protiv karcinoma dojke

28.03.2019 20:23:16

244

244

28.03.2019 20:23:16

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, povodom obilježavanja Dana borbe protiv karcinoma dojke, održano je predavanje u organizaciji Udruge “Novi pogled“ i Udruge studenata psihologije “Mentalist“ s ciljem podizanja svijesti i prevencije ove maligne bolesti.

Pročelnica Studija psihologije Maja Sesar istaknula kako karcinom dojke ima snažan utjecaj na psiho-sociološko funkcioniranje žene, odnosno oboljele osobe. „Važno je oboljeloj osobi pružiti psihološku podrška u svim fazama bolesti, ali isto tako pružiti psihološku podršku i članovima obitelji“, kazala je pročelnica Sesar.

Predsjednica Udruge Novi pogled Maja Memić je istaknula kako djevojkama želi prenijeti osnovna znanja o prevenciji karcinoma dojke.

„Briga za zdravlje je važna kako bi od najranije dobi mlade djevojke preventivno upoznale simptome na koje trebaju obratiti pažnju i ne zapostavljati i zanemariti promjene na svome tijelu“, rekla je Maja Memić.

Ovo predavanje jedno je u nizu edukacijskih predavanja koje Udruga “Novi pogled“ radi kroz cijelu školsku godinu po završnim razredima srednjih škola na području HNŽ-a s ciljem podizanja svijesti mladih ljudi o ovoj bolesti, ali i svi drugim malignim oboljenjima te ranoj prevenciji i njihovom otkrivanju.

Loading...


Sveučilište u Mostaru u suradnji s University of South-Eastern Norway i Univerzitetom "Džemal Bijedić" u Mostaru organizira Međunarodnu ljetnu školu koja će se ove godine održati na S...


Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić i voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju SUM-a Inja Stojkić sudjelovale su na konferenciji u...


Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru započeo je program Deutsch Lehren Lernen (DLL - Učenje podučavanja njemačkog). Radi se o programu Goethe-Instituta, a studenti u okviru modula ...