Obilježen Dan borbe protiv karcinoma dojke

Obilježen Dan borbe protiv karcinoma dojke

Marija Bago

28.03.2019 20:23:16

181

Marija Bago

181

28.03.2019 20:23:16

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, povodom obilježavanja Dana borbe protiv karcinoma dojke, održano je predavanje u organizaciji Udruge “Novi pogled“ i Udruge studenata psihologije “Mentalist“ s ciljem podizanja svijesti i prevencije ove maligne bolesti.

Pročelnica Studija psihologije Maja Sesar istaknula kako karcinom dojke ima snažan utjecaj na psiho-sociološko funkcioniranje žene, odnosno oboljele osobe. „Važno je oboljeloj osobi pružiti psihološku podrška u svim fazama bolesti, ali isto tako pružiti psihološku podršku i članovima obitelji“, kazala je pročelnica Sesar.

Predsjednica Udruge Novi pogled Maja Memić je istaknula kako djevojkama želi prenijeti osnovna znanja o prevenciji karcinoma dojke.

„Briga za zdravlje je važna kako bi od najranije dobi mlade djevojke preventivno upoznale simptome na koje trebaju obratiti pažnju i ne zapostavljati i zanemariti promjene na svome tijelu“, rekla je Maja Memić.

Ovo predavanje jedno je u nizu edukacijskih predavanja koje Udruga “Novi pogled“ radi kroz cijelu školsku godinu po završnim razredima srednjih škola na području HNŽ-a s ciljem podizanja svijesti mladih ljudi o ovoj bolesti, ali i svi drugim malignim oboljenjima te ranoj prevenciji i njihovom otkrivanju.

Loading...


Skupina japanskih i korejskih studenata predvođenih prof. Taro Tsukimurom (Doshisha University Kyoto, Japan) je u sklopu studijskog putovanja po Europi posjetila Ekonomski fakultet Sveučiliš...


Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) organizira dvodnevni tečaj „Osnove rada u sustavu za e-učenje“ za nastavno osoblje koji će se održati u srijedu ...


Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić dodijelio je plaketu rektoru Sveučilišta Matej Bel doc. Ing. Vladimíru Hiadlovskom za izniman doprinos razvoju Sveučili&s...