Održan 2. znanstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem "Javnozdravstvena znanost i postignuća u praksi"

Održan 2. znanstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem "Javnozdravstvena znanost i postignuća u praksi"

Marija Bago

13.05.2019 12:13:03

291

Marija Bago

291

13.05.2019 12:13:03

Drugi znanstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem „Javnozdravstvena znanost i postignuća u praksi“ održan je u organizaciji Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i Liječničke komore HNŽ.

Dekan Fakulteta zdravstvenih studija prof. dr. sc. Ivan Vasilj je istaknuo kako je cilj simpozija razmijeniti iskustva s kolegama iz drugih sredina o aktualnim i najsuvremenijim pitanjima te praksom u javnom zdravstvu koja doprinosi u unapređenju prakse, posebno usredotočeno na komunikaciju u zdravstvu koja je prepoznata kao važna komponenta, koja se očituje u svim sferama života pojedinca i populacije i koja osnažuje cijeli sustav.

Prim. dr. Mehmed Haznadar, predsjednik Liječničke komore Hercegovačko-neretvanske županije je rekao kako je ovaj simpozij važan segment za cjelokupnu struku koja značajno utječe na percepciju o kvaliteti cijele zdravstvene zaštite.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić naglasio je da je ovaj simpozij izravna provedba akcijskog plana strategije Sveučilišta u Mostaru. „Ponosan sam što nastavljamo sa znanstvenim aktivnostima i znanstvenim promišljanjima koji trebaju dati određene rezultate na simpoziju“, kazao je rektor Tomić te nije krio zadovoljstvo što je ovaj simpozij posvećen komunikaciji, razlog više što je Svjetska zdravstvena organizacija definirala komunikaciju kao jednu od pet vještina neophodnih za zdrav život. 

Simpozij je otvorio Ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko- neretvanske županije dr. sc. Goran Opsenica kazavši kako je ovaj simpozij od ogromnog značaja za zdravstveni sustav te veliki doprinos javnog zdravstva u zdravstvenom sustavu.

Težište simpozija je bilo na kriznim situacijama o čemu su govorili najeminentniji stručnjaci. Pored kriznog komuniciranja na simpoziju je bilo riječi i o komunikaciji i javnozdravstvenim rizicima, komunikaciji u palijativnoj medicini, kao i o značaju međunarodnih zdravstvenih propisa u zaštiti javnog zdravlja.

Loading...


Webometrics je sustav rangiranja svjetskih sveučilišta baziran na indikatorima koji uključuju količinu Web sadržaja kao i njihovu kvalitetu i utjecaj. Rangiranje objavljuje Cybermetrics Lab,...


Sveučilište u Granadi kroz program međunarodne razmjene, kojeg podržava EARSMUS + , na početku mjeseca srpnja posjetile su kolege s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Nina Kulu&s...


U sklopu obuke i razvoja kadrova i upravljanja kvalitetom SUM je za sve djelatnike organizirao edukaciju iz stranih jezika, kineskog i engleskog. koje su se održavala od 7. svibnja 2019. do 15. lip...