Održan sastanak na temu digitalizacije škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku

Održan sastanak na temu digitalizacije škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku

Održan sastanak na temu digitalizacije škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku

Održan sastanak na temu digitalizacije škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku

30.07.2020 18:09:00

998

998

30.07.2020 18:09:00

Prof. dr. sc. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Mostaru i doc. dr. sc. Tomislav Volarić, voditelj Centra za Informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) bili su u radnom posjetu u Žepču s Ilijom Barešićem, pomoćnikom općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Žepče.

Sastanku su nazočili Zvonimir Anđelić, načelnik Općine Usora, Martin Grujo, pomoćnik općinskog načelnika za obrazovanje Općine Usora, te ravnatelji škola s područja općine Žepče don Milan Ivančević, Boris Sović, Ivo Bilonić i pomoćnik ravnatelja Ivica Penić.

Ovom prilikom se razgovaralo o projektu digitalizacije osnovnih i srednjih škola u svih pet županija koje izvode nastavni plan i program na hrvatskom jeziku uz priključene Općine Žepče i Usora. Projekt će provoditi Sveučilište u Mostaru, odnosno SUMIT.

Doc. Volarić je prisutnima prezentirao plan digitalizacije obrazovanja koji kreće od rujna, a s planom i aktivnostima već je ranije upoznata Koordinacija ministara obrazovanja, znanosti, kulture i športa koji nastavni plan i program izvode na hrvatskom jeziku.

Cilj projekta je osigurati da sve hrvatske škole izgrade zajedničku bazu, odnosno zajednički sustav u formi digitalne matične knjige. Izrada elektroničkog identiteta učenika, nastavnika i profesora je rađena u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE), te po uzoru na CARNET koji funkcionira u Republici Hrvatskoj. Digitalna matična knjiga će sadržavati sve važne podatke, te pružati brojne usluge i  pogodnosti kao što je online učenje, izrada virtualne učionice, mogućnost uvođenja e-dnevnika i drugo.

Pomoćnik opinskog načelnika Barešić je ovom prilikom potvrdio sudjelovanje Općine Žepče u ovom projektu, te da će početkom nove školske godine, sve škole s područja Općine Žepče koje izvode nastavni plan i program na hrvatskom jeziku pristupiti izradi i unosu podataka kojim škola raspolaže u Digitalnu matičnu knjigu.

Pri preuzimanju teksta s web stranice Sveučilišta potrebno je navesti izvor i dodati poveznicu na tekst.
Loading...


Shematski prikaz Kriznog plana pripravnosti i odgovora na pojavu COVID-19 Sveučilišta u Mostaru koji je usvojen na 364. sjednici Senata postavljen je na ustrojbenim jedinicama Sveučili&scaro...


Kolegij dekana Sveučilišta u Mostaru, kojega čine rektor, prorektori i dekani fakulteta, razmatrao je održavanje nastave i druga aktualna pitanja. Uvažavajući sv...


U sklopu obilježavanja Dana Erasmusa 2020 Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru sudjelovao je na online sastanku: Razgovor o Erasmus+ suradnji izmeđ...