Održan sastanak na temu digitalizacije škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku

Održan sastanak na temu digitalizacije škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku

Održan sastanak na temu digitalizacije škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku

Održan sastanak na temu digitalizacije škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku

30.07.2020 18:09:00

1161

1161

30.07.2020 18:09:00

Prof. dr. sc. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Mostaru i doc. dr. sc. Tomislav Volarić, voditelj Centra za Informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) bili su u radnom posjetu u Žepču s Ilijom Barešićem, pomoćnikom općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Žepče.

Sastanku su nazočili Zvonimir Anđelić, načelnik Općine Usora, Martin Grujo, pomoćnik općinskog načelnika za obrazovanje Općine Usora, te ravnatelji škola s područja općine Žepče don Milan Ivančević, Boris Sović, Ivo Bilonić i pomoćnik ravnatelja Ivica Penić.

Ovom prilikom se razgovaralo o projektu digitalizacije osnovnih i srednjih škola u svih pet županija koje izvode nastavni plan i program na hrvatskom jeziku uz priključene Općine Žepče i Usora. Projekt će provoditi Sveučilište u Mostaru, odnosno SUMIT.

Doc. Volarić je prisutnima prezentirao plan digitalizacije obrazovanja koji kreće od rujna, a s planom i aktivnostima već je ranije upoznata Koordinacija ministara obrazovanja, znanosti, kulture i športa koji nastavni plan i program izvode na hrvatskom jeziku.

Cilj projekta je osigurati da sve hrvatske škole izgrade zajedničku bazu, odnosno zajednički sustav u formi digitalne matične knjige. Izrada elektroničkog identiteta učenika, nastavnika i profesora je rađena u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE), te po uzoru na CARNET koji funkcionira u Republici Hrvatskoj. Digitalna matična knjiga će sadržavati sve važne podatke, te pružati brojne usluge i  pogodnosti kao što je online učenje, izrada virtualne učionice, mogućnost uvođenja e-dnevnika i drugo.

Pomoćnik opinskog načelnika Barešić je ovom prilikom potvrdio sudjelovanje Općine Žepče u ovom projektu, te da će početkom nove školske godine, sve škole s područja Općine Žepče koje izvode nastavni plan i program na hrvatskom jeziku pristupiti izradi i unosu podataka kojim škola raspolaže u Digitalnu matičnu knjigu.

Loading...


Sveučilište u Mostaru potpisalo je Sporazum o suradnji sa Sveučilištem za tehnologiju princeze Sumaje iz Jordana. Sporazum su potpisali rektor SUM-a prof....


U sklopu projekta uvođenja elektroničkog indeksa i sveučilišnih iskaznica rektor SUM-a prof. dr. sc. Zoran Tomić i glavni direktor AKD-a Jure Sertić potpisali su...


U okviru radnog posjeta prof. dr. Sanja Bijakšić, prorektorica za međunarodnu suradnju i prof. dr. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i ...