Održane radionice za maturante za odabir studija i psihološku pripremu na studij

Održane radionice za maturante za odabir studija i psihološku pripremu na studij

Održane radionice za maturante za odabir studija i psihološku pripremu na studij

Održane radionice za maturante za odabir studija i psihološku pripremu na studij

23.05.2020 12:52:15

814

814

23.05.2020 12:52:15

U organizaciji Karijernog savjetovališta i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru održane su dvije online radionice za maturante za psihološku pripremu na studij kao i sami odabir studija.

Na prvoj radionici naglasak je bio na odabiru studija i donošenju prave karijerne odluke. Maturanti su s voditeljicom radionica doc. dr. sc. Ivonom Čarapina-Zovko razgovarali o važnim karakteristikama za odabir studija, kako mogu analizirati sebe prema svojim interesima i saznati kakav tip zanimanja im najbolje odgovara. Govorili su o poteškoćama s kojima se susreću gdje im je voditeljica radionica ukazala na primjenjiva rješenja za te probleme.

Druga radionica je bila bazirana na psihološku pripremu na studij gdje su radili na osnaživanju za prijelaz iz srednje škole na studij, pripremi za akademski svijet, negativnim emocijama koje se mogu javiti tijekom prilagodbe i kako reagirati ukoliko se pojave kao i na drugim bitnim temama za situaciju u kojoj se sada nalaze.

Na kraju svake radionice maturanti su postavljali pitanja, dijelili svoja iskustva kao i probleme s kojima se susreću za vrijeme ove situacije.

„Obje radionice bile su od velike važnosti za mene. Uputile su me da s više različitih stajališta promotrim svoje želje i afinitete pri odabiru studija. Uz pomoć voditeljice radionica razriješila sam mnoge nedoumice te suzila krug za izbor budućeg fakulteta. Bilo mi je odlično što smo na radionicama sudjelovali iz udobnosti vlastitog doma. Također smo imali mogućnost postavljati pitanja na koja nam je prof. Čarapina-Zovko temeljito odgovorila. Radionice su bile jednako jako lijepo i poučno iskustvo“, kazala je Josipa Tokić, maturantica iz Mostara.

Pri preuzimanju teksta s web stranice Sveučilišta potrebno je navesti izvor i dodati poveznicu na tekst.
Loading...


Shematski prikaz Kriznog plana pripravnosti i odgovora na pojavu COVID-19 Sveučilišta u Mostaru koji je usvojen na 364. sjednici Senata postavljen je na ustrojbenim jedinicama Sveučili&scaro...


Kolegij dekana Sveučilišta u Mostaru, kojega čine rektor, prorektori i dekani fakulteta, razmatrao je održavanje nastave i druga aktualna pitanja. Uvažavajući sv...


U sklopu obilježavanja Dana Erasmusa 2020 Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru sudjelovao je na online sastanku: Razgovor o Erasmus+ suradnji izmeđ...