Otišao je fra Vendelin Karačić

Otišao je fra Vendelin Karačić

Otišao je fra Vendelin Karačić

Otišao je fra Vendelin Karačić

30.10.2020 08:02:15

267

267

30.10.2020 08:02:15

Vijest o fra Vendelinovoj smrti nas je zatekla i rastužila. Sveučilište u Mostaru i njegova Akademija likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu pogođena je njegovom smrću. Fra Vendelin Karačić je bio duh pokretač nastanka i rađanja, te stasanja i rasta Akademije na Širokom Brijegu, zajedno s preminulim fra Jozom Pejićem.

Dugi je niz godina, osim što je bio jedan od osnivača Akademije, na njoj i predavao i sudjelovao u odgoju brojnih mladih ljudi. Zaslužan je za njezin rast, afirmaciju u svijetu akademskog i umjetničkog, kao i za osnivanje poslijediplomskog studija Ars Sacra, jedinstvenog u svijetu.

Sveučilište u Mostaru izgubilo je velikog čovjeka, nastavnika i pedagoga i izražava sućut fra Vendelinovoj obitelji, Franjevačkom samostanu na Širokom Brijegu i Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Zajedno s našom Akademijom suosjećamo kako njegov odlazak u vječnost ostavlja prazninu u našim srcima.

Fra Vendeline, počivao u miru Božjem!

Loading...


Održana je online međunarodna znanstvena konferencija Identiteti – kulture – jezici u organizaciji Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Tema je bila

Centar za informacijske tehnologije SUMIT, Ericsson "Nikola Tesla" i HT Eronet nastavljaju dalje s aktivnostima na projektu SMART Kampus.

Radio televizija Herceg Bosne emitirala je prilog o digitalizaciji obrazovnog sustava. Koje elemente digitalizacija uključuje, koja je uloga Centra za informacijske teh...