Otvoreni Dani kineske kulture

Otvoreni Dani kineske kulture

Otvoreni Dani kineske kulture

Otvoreni Dani kineske kulture

03.06.2020 14:58:31

340

340

03.06.2020 14:58:31

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru otvoreni su Dani kineske kulture predavanjem lektorice Xiukun Meng.

Lektorica s Filozofskoga fakulteta Xiukun Meng je upoznala prisutne sa simbolima i znakovima koji se koriste u Kini, objasnila je zašto kineska zastava ima pet zvjezdica te kako koristiti kineske štapiće za jelo.

„Želim da ljudi više znaju o kineskim običajima te da na taj način zadržimo prijateljstvo, da poštujemo jedni druge, da poštujemo i kulture koje postoje u svijetu“, kazala je Meng.

Dani kineske kulture će se obilježavati kroz niz predavanja o određenim dijelovima kineske kulture koja će se održavati svaki prvi tjedan u mjesecu do kraja semestra.

Loading...


Epidemiološka pravila koja su bila na snazi u vrijeme pandemije, ostala su na snazi kada je u pitanju boravak u zatvorenom prostoru, a odnosi se na nošenj...


Uprava Sveučilišta u Mostaru, uprave i djelatnici fakulteta očistili su kampus od smeća te uklonili posljedice vandalizma koje su posljednjih mjeseci napravljene...


"Sačuvajmo našu malu oazu" slogan je i naziv akcije, kampanje za podizanje svijesti o važnosti očuvanja čistoće kampusa te pripadajuće imovine.