Potpisan sporazum o suradnji 17 sveučilišta i univerziteta na temu rodne ravnopravnosti

Potpisan sporazum o suradnji 17 sveučilišta i univerziteta na temu rodne ravnopravnosti

07.10.2021 09:11:58

448

448

07.10.2021 09:11:58

Sporazum o suradnji između 17 sveučilišta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, uključujući Sveučilište u Mostaru, potpisan je sa Zakladom TPO pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva. Koordinatorica i potpisnica Sporazuma ispred Sveučilišta u Mostaru bila je prof. dr. Davorka Topić Stipić.

Veleposlanik Matthew Field naglasio je važnost spremnosti sveučilišta za rad na integraciji ravnopravnosti spolova u sustav visokog obrazovanja kako bi akademska i šira zajednica postala sigurno mjesto za nastavnike i studente.

"Sveučilište u Mostaru posvetilo se pitanjima ravnopravnosti i provedbi politika koje promiču agendu ravnopravnosti, ali i konkretnim aktivnostima. Projekt UNIGEM zasigurno će pomoći i dati dodatni zamah aktivnostima", rekla je Topić Stipić.

Ravnateljica TPO Zaklade prof. dr. Zilka Spahić Šiljak naglasila je važnost uspostave mehanizama za sprječavanje rodno uvjetovanog nasilja i njegovanje ravnopravnosti spolova na sveučilištima i fakultetima. To bi trebalo rezultirati promjenom opće i organizacijske kulture u akademskoj zajednici. "Ovo je prvi korak koji smo napravili uz podršku britanskog veleposlanstva, a sada slijedi veliki broj aktivnosti koje ćemo provoditi u suradnji s partnerskim sveučilištima", rekla je Spahić Šiljak.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.
Loading...


Povodom 44. obljetnice Sveučilišta u Mostaru od 7. do 13. prosinca bit će upriličena manifestacija Dani Sveučilišta. Sveučilište u Mostaru...


Sva dosadašnja izdanja koja je pripremio Ured za odnose s javnošću SUM kao i teme koje se nalaze u novom izdanju sveučilišnog newslettera za mjesec...


Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava na današnji dan širom svijeta.

Tekst: Filip Kožul /...