Potpisan Sporazum o suradnji između SUM-a i HDZU BiH

Potpisan Sporazum o suradnji između SUM-a i HDZU BiH

Sveučilište u Mostaru

08.06.2019 13:30:00

382

Sveučilište u Mostaru

382

08.06.2019 13:30:00

U Mostaru, na Građevinskom fakultetu SUM-a, po prvi puta je održana redovita izvještajno-izborna skupština Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH (HDZU BiH). Društvo je osnovano 1993. godine.

Na Skupštini je prezentiran rad Društva u proteklom razdoblju između dvije Skupštine te je izabrano novo rukovodstvo. Za predsjednika Društva izabran je prof. dr. sc. Hrvoje Milošević.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić i predsjednik HDZU-a BiH prof. dr. sc. Hrvoje Milošević su potpisali Sporazum o suradnji između SUM-a i HDZU BiH.

Ciljevi sporazuma su pridonositi razvoju znanosti i umjetnosti te poticati znanstveno-istraživački i umjetnički rad. Planirana je suradnja i putem zajedničke izrade znanstvenih studija, istraživačkih projekata, elaborata, kao i organiziranje znanstvenih skupova, konferencija, simpozija, javnih predavanja, izložbi i slično.

Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost je asocijacija znanstvenih djelatnika i istaknutih umjetnika iz reda hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine. Društvo je utemeljeno kako bi organiziralo i promicalo razvitak znanosti i umjetnosti te poticalo znanstveni i umjetnički rad.

Društvo ima oko 150 članova, akademika, uglednih priznatih profesora, znanstvenika i umjetnika. Dodijeljene su povelje nazaslužnijima.

Loading...


Skupina japanskih i korejskih studenata predvođenih prof. Taro Tsukimurom (Doshisha University Kyoto, Japan) je u sklopu studijskog putovanja po Europi posjetila Ekonomski fakultet Sveučiliš...


Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) organizira dvodnevni tečaj „Osnove rada u sustavu za e-učenje“ za nastavno osoblje koji će se održati u srijedu ...


Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić dodijelio je plaketu rektoru Sveučilišta Matej Bel doc. Ing. Vladimíru Hiadlovskom za izniman doprinos razvoju Sveučili&s...