Potpisan sporazum Sveučilišta u Mostaru i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

Potpisan sporazum Sveučilišta u Mostaru i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

Potpisan sporazum Sveučilišta u Mostaru i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

Potpisan sporazum Sveučilišta u Mostaru i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

08.03.2021 14:39:29

951

951

08.03.2021 14:39:29

Sporazum o suradnji Sveučilišta u Mostaru i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova potpisali su rektor Sveučilišta prof. dr. Zoran Tomić i ravnatelj Agencije Marko Vujević koji su, kao primarni cilj Sporazuma, istaknuli uspostavljanje partnerskih odnosa dvije institucije u stručnoj, obrazovnoj i znanstveno-istraživačkoj oblasti.

Potpisivanjem ovoga sporazuma otvorena je mogućnost zajedničkoga organiziranja znanstveno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozija, seminara, radionica i ulaganja zajedničkih napora za osiguranje financijskih sredstava iz vanjskih izvora financiranja.

„Strateška zadaća Sveučilišta u Mostaru, osim primarne zadaće obrazovanja mladih naraštaja, jest doprinijeti i pomoći razvoju društvene zajednice. Upravo je potpisivanje sporazuma s agencijom, koji uključuje i obrazovanje, doprinos Sveučilišta društvu i zajednici u kojoj djeluje“, naglasio je rektor Tomić.

 „U složenoj sigurnosnoj situaciji, opterećenoj migrantskom krizom i različitim oblicima kriminaliteta, mora se odgovoriti znanstveno i stručno, i naravno moramo imati dobro obučene policijske službenike“ – kazao je potpisujući sporazum Vujević dodajući kako su, preseljenjem u novoizgrađeni kompleks, uvjeti za rad u Agenciji idealni. „No, naš cilj je podići kvalitetu obuka na najvišu razinu. Želimo biti, po profesionalnosti i izvrsnosti, prepoznatljiv regionalni centar, a  takav može biti jedino ako imamo stručne i kompetentne profesore i predavače, i ako iza naše agencije stoji znanstvena institucija, kao što je Sveučilište u Mostaru“ – naglasio je Vujević koji smatra da će i ovaj sporazum doprinijeti razvoju agencije kojoj su temeljna policijska obuke i različiti vidovi specijalističkih obuka policijskih službenika policijskih i sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine zakonska nadležnost.

Uz rektora Tomića, u izaslanstvu Sveučilišta u Mostaru bili su: prof.dr. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom, prof.dr. Vlado Majstorović, prorektor za međusveučilišnu suradnju,  prof.dr. Ivo Čolak, prorektor za znanost i razvoj, dr.sc. Tomislav Volarić (Centar za IT - SUMIT)  te iz Ureda rektora Damir Vasilj. Na sastanku s izaslanstvom Sveučilišta u Mostaru, u ime Agencije, uz ravnatelja Vujevića, bili su zamjenik Saša Govedarica, načelnica Odjela za potporu Dunja Galić i šefica Odsjeka za pravne poslove Jelena Pupić.

Prilikom posjete obišli su novoizgrađeni kompleks, posebice nastavni dio s kabinetima za laser-shot, e-learning, kriminalistiku, te sportsku dvoranu, teretanu i vanjske sportske terene. Predstavnici Sveučilišta su istaknuli kako su neupitni, i kvaliteta izgrađenoga kompleksa, i mogućnosti koje pruža s ciljem priprema i održavanja najsuvremenijih obuka. Potpisnici Sporazuma još jednom su naglasili postojanje svih preduvjeta za rad na zajedničkim istraživačkim projektima, izradi programa usavršavanja akademskog i stručnog kadra, proučavanje problema od zajedničkoga interesa i pronalaženje najboljih načina njihova rješavanja, kao i poticanje aktivnosti od zajedničkoga interesa za obje institucije.

Loading...


Rektorska konferencija/zbor Bosne i Hercegovine koja okuplja rektore osam javnih univerziteta/sveučilište zbog iznimne osjetljivosti, značaja, ali i izloženosti poziva nadležna entitetska i ...


Ukida se plaćanje prijavnica kao i ispis prijepisa ocjena na svim ustrojbenim jedinicama Sveučilišta u Mostaru odlučeno je na današnjoj sjednici Senata, a na inicijativu Studentskoga ...


Serafin Hrkać rođen je 18. kolovoza 1942. u Izbičnu (općina Široki Brijeg). Osnovnu školu od prvoga do četvrtoga razreda pohađao je u Izbičnu i Crnču, a ondašnju je nižu gimnaz...