Rektor Tomić posjetio Sveučilište u Rijeci

Rektor Tomić posjetio Sveučilište u Rijeci

29.06.2021 14:24:19

1098

1098

29.06.2021 14:24:19

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić posjetio je Sveučilište u Rijeci prilikom čega se susreo s upravom Sveučilišta na čelu s rektoricom prof. dr. sc. Snježanom Prijić Samaržija.

Na sastanku je bilo riječi o trendovima i izazovima u visokom obrazovanju, o unaprjeđenju sveučilišne suradnje, projektima kao i međunarodnim i regionalnim mrežama koje su važne za razvoj europskog modernog sveučilišta te vidljivost sveučilišta u međunarodnoj akademskoj zajednici.

- Sveučilište u Mostaru dio je hrvatske akademske zajednice, napravilo je i čini i dalje značajne iskorake u znanosti i nastavnom procesu, kao i na polju međunarodnih odnosa. Rektor Tomić eminentan je stručnjak u području komunikacija, danas iznimno važnom području pa nam je razmjena iskustva iznimno korisna - istaknula je rektorica Prijić Samaržija.

Rektor Tomić je istaknuo kako u Sveučilištu u Rijeci vidi sigurnog strateškog partnera. Izrazio je zahvalnost za dosadašnju suradnju dvaju sveučilišta koja se ponajprije ogleda u razmjeni profesora gdje 30-ak predavača iz Rijeke predaje na Filozofskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija, Građevinskom fakultetu, Fakultetu prirodoslovno–matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Za obavijesti sa Sveučilišta u Mostaru, pretplatite se na Newsletter.
Loading...


Povodom 44. obljetnice Sveučilišta u Mostaru od 7. do 13. prosinca bit će upriličena manifestacija Dani Sveučilišta. Sveučilište u Mostaru...


Sva dosadašnja izdanja koja je pripremio Ured za odnose s javnošću SUM kao i teme koje se nalaze u novom izdanju sveučilišnog newslettera za mjesec...


Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava na današnji dan širom svijeta.

Tekst: Filip Kožul /...