Studenti dentalne medicine otvorili vrata klinike

Studenti dentalne medicine otvorili vrata klinike

Studenti dentalne medicine otvorili vrata klinike

Studenti dentalne medicine otvorili vrata klinike

05.11.2019 13:16:26

830

830

05.11.2019 13:16:26

Studenti prve generacije dentalne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru od ove godine imaju mogućnost raditi u vrhunski opremljenim ordinacijama koje se nalaze u sklopu Dentalne klinike. Cilj je obrazovanje budućih stomatologa orijentiranih više prema praksi kako bi u budućnosti bolje usavršili znanja i vještine.

Na trećoj godini studenti se u opremljenim prostorijama upoznaju s radom na umjetnim zubalima na kojima  se pripremaju za kliničke vježbe. S vježbama su krenuli ove godine,u sklopu kolegija Restaurativna dentalna medicina 2. Svaki zahvat vrši se isključivo uz nadzor profesora i asistenta, a sve usluge su besplatne za sve građane.

„Za sada smo svi jako zadovoljni ,baš kao i naši pacijenti jer se pažljivo i spretno radi uz nadzor profesora i asistenata. Možemo reći da su pacijenti u sigurnim rukama i da iz naše ordinacije odlaze sa blistavim osmjehom“, kaže za Treći.ba  Dražen Šego,student četvrte godine.

Na raspolaganju imaju vrhunski opremljenu ordinaciju sa šest stolica gdje studenti rade u dvije skupine,budući da ih je 25. Neke od usluga koje nude su: uklanjanje karijesa i postavljanje ispuna, čišćenje kamenca, poliranje zuba i zaštita od karijesa. Za pacijente najčešće uzimaju prijatelje, obitelj i druge studente koji se jave putem društvenih mreža.

Studentska stomatološka ambulanta u  listopadu se premjestila iz kampusa Sveučilišta i  započela sa radom u prostorijama novootvorene Dentalne klinike koja se nalazi na Medicinskom falultetu Sveučičišta u Mostaru.

Loading...


4263 virtualne učionice. 4876 nastavnika u sustavu. 2360 Google Meet sastanaka. 2.547.169 pregleda platforme skole.sum.ba. Brojke su to koje prikazuju provedbu online n...


Epidemiološka pravila koja su bila na snazi u vrijeme pandemije, ostala su na snazi kada je u pitanju boravak u zatvorenom prostoru, a odnosi se na nošenj...


Uprava Sveučilišta u Mostaru, uprave i djelatnici fakulteta očistili su kampus od smeća te uklonili posljedice vandalizma koje su posljednjih mjeseci napravljene...