SUM SOVA počela s radom: News agencija i praksa na jednom mjestu

SUM SOVA počela s radom: News agencija i praksa na jednom mjestu

SUM SOVA počela s radom: News agencija i praksa na jednom mjestu

SUM SOVA počela s radom: News agencija i praksa na jednom mjestu

13.12.2020 13:50:28

831

831

13.12.2020 13:50:28

Sveučilište u Mostaru danas predstavlja i svečano otvara novi sveučilišni news portal - SUM SOVA, koji će uz SUM TV, sveučilišne novine Universitas Mostariensis i proizvodnju radijskih sadržaja na SUM radiju čiji se početak djelovanja očekuje za prvi dio sljedeće godine, činiti produkcijski dio Medijskog i istraživačkog centra SUM-a. Dostupan je na linku.

- Cilj  je informativnog portala SUM SOVA još snažnije povezati Sveučilište u Mostaru s društvenom zajednicom u kojoj djeluje tako što će obradom i objavljivanjem tema namijenjenih studentima, znanstvenicima i svim društvenim skupinam zainteresiranim za znanstveno – nastavnu djelatnost objavljivati, između ostaloga, i informacije s tog područja - kazao je Ilija Musa, voditelj Medijskog i istraživačkog centra.

SUM SOVA informativni je portal koji će pružati sve jvažnije informacije o djelatnostima Sveučilišta u Mostaru, znanstvenim dosezima u BiH i svijetu kao i drugim aktualnim temama vezanim za studentski život. Svojim radom omogućit će i praktičan dio nastave onima koji se namjeravaju baviti novinarstvom u budućnosti.

Glavna urednica portala Maja Marić kazala je kako portal stavlja snažan naglasak na sveučilišne teme, najprije vezane za studentski život, pozitivna profesionalna iskustva studenata i nastavnika, aktualne društvene probleme vezane za znanost i obrazovanje, a posebno će se obrađivati svi segmenti djelovanja Sveučilišta u Mostaru i njegove uloge u društvenoj zajednici.

- Portal je namijenjen i široj publici jer, pored studentskih vijesti, donosi i aktualnosti iz vanjske i unutarnje politike, društva, kulture, sporta, gospodarstva i tehnologije. Sve važne informacije na jednome mjestu – navela je Marić.

Portal je predstavljen u okviru 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru i manifestacije Dani Sveučilišta.

Loading...


Sveučilište u Mostaru i Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) potpisali su  Sporazum o suradnji u cilju ostvarivanja suradnje i zajednički...


Sveučilište u Mostaru komemoracijom se oprostilo od svojih tragično preminulih studenata u novogodišnjoj noći - Ivana Miličevića, Žane Pavković, Mie Soldo, Stipe Pavkovića i Stjepana ...


Međunarodni konzorcij Belt and Road Architectural University Consortium (BRAUIC) izdao je novi newsletter u koji je uvršten dio intervj...