SUM sudjelovao na konferenciji na Visokom učilištu Algebra

SUM sudjelovao na konferenciji na Visokom učilištu Algebra

SUM sudjelovao na konferenciji na Visokom učilištu Algebra

SUM sudjelovao na konferenciji na Visokom učilištu Algebra

25.01.2020 10:26:19

327

327

25.01.2020 10:26:19

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić i voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju SUM-a Inja Stojkić sudjelovale su na konferenciji u Zagrebu na Visokom učilištu Algebra, koji je bio domaćin  od 20. – 22. siječnja delegacije desetak sveučilišta iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država. Cilj konferencije je uspostava suradnje s hrvatskim institucijama visokoga obrazovanja, a organizirana je u suradnji konzultantske kuće Cormack Consultancy Group Velike Britanije i HUP, udruga poslodavaca u obrazovanju.

Na konferenciji se predstavilo nekoliko međunarodnih institucija: St John’s University i St Francis College iz SAD-a, zatim Glasgow Caledonian University, University of Wolverhampton, Goldsmiths, University of London, The University of London Institute in Paris, Wrecsam Glyndwr University te Really English iz Velike Britanije. Ispred hrvatskih institucija sudjelovalo je oko 60 predstavnika, a neki od njih su iskoristili priliku i prezentirali svoju institucija, kao što je to učinilo Sveučilište u Mostaru.

Drugi dan susreta održani su sastanci s obrazovnim instancijama iz Velike Britanije i SAD-a s predstavnicima hrvatskih institucija s ciljem uspostavljanja suradnje i razvijanja partnerstva između institucija koje su zainteresirane za razvoj združenih studija, zajedničko istraživanje te mobilnost studenata i osoblja.

Loading...


Prezentacija rješenja u okviru projekta “Smart Campus uz pomoć NB-IoT tehnologije, putem mreže HT Eronet-a” je projekt natjecateljskog karaktera. Osnovni cilj pr...


Predavanje Zorana Civadelića iz tvrtke Ericsson NIkola Tesla na temu "Smart Kampus" održano je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Predavanje j...


Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru proteklog je vikenda održana sjednica Hrvatskog studentskog zbora.

Hrvatski studentski zbor vrhovno  je predstavničko tijelo te ok...